Οι μαμάδες μας έφτιαχναν ζωμούς για να νοστιμίσουν τα φαγητά τους και οι παππούδες μας έπιναν ζωμούς για να αντιμετωπίσουν το κρυολόγημα και για να νιώσουν καλύτερα.
H νέα διατροφική τάση της Αμερικής που (λένε πως) κάνει θαύματα είναι ακριβώς αυτό - ένας ζωμός που... καταναλώνεται και σαν πρωινό (!) ή σαν απλό ρόφημα και θεωρείται θαυματουργός χάρη στην περιεκτικότητά του σε κολλαγόνο.
Ο ζωμός αυτός προκύπτει μετά από βράσιμο των κοκάλων για πολλές ώρες, περιέχει ουσιαστικά τα συστατικά των οστών και παρέχει θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.
Εκτός των άλλων περιέχει: ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, χονδροϊτίνη η οποία βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων, είναι μια πλούσια πηγή αμινοξέων και συγκεκριμένα κυστεΐνης και γλυκίνης.
Γι'αυτό δοκιμάστε τον ως τονωτικό κρύο ρόφημα (προσθέτοντας βότανα) και αν δεν μπορείτε έτσι, τότε κάντε τον κυβάκια σε παγοκύστες και προσθέστε έναν σε κάθε φαγητό!