Η Δήμητρα Παπαμίχου, γνωστή διατροφολόγος του Σίδνεΰ απαντά σε κάθε σου απορία!
"Πρέπει να κόψω τους υδατάνθρακες για να χάσω βάρος". Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει αυτό;
Όμως η αλήθεια είναι πως οι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν γιατί κανείς δεν μπορεί να τις ακολουθήσει για μεγάλο διάστημα.
Τα κιλά στην αρχή φεύγουν αλλά μετά ξανάρχονται και μάλιστα με τόκο!
Επομένως τι κάνουμε;
Πώς μπορουμε να χάσουμε βαρος τρώγοντας υδατάνθρακες; Πολύ απλά!
Καταναλώνοντας
- μεγάλες ποσότητες λαχανικών και φρούτων.
- μικρότερες ποσότητες αμυλούχων υδατανθράκων (πατάτα, γλυκοπατάτα, ρυζι, ψωμί, μακαρόνια).
- κι αποφεύγοντας όσο μπορουμε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες δηλαδή ο,τι περιέχει ζάχαρη και λευκό αλεύρι.
Για σκέψου τώρα πόσα προϊόντα στο σουπερμάρκετ περιέχουν αυτά τα δύο...
Ειδικά η ζάχαρη χρειάζεται προσοχή γιατί στις συσκευασίες εμφανίζεται και με άλλα ονόματα όπως γλυκόζη, σιρόπι καλαμποκιού, μαλτοδεξτρίνη, ζαχαρη καρύδας, ραφιναρισμένο σιρόπι, συμπυκνωμένος χυμός φρούτων, μελασα, σιρόπι αγαύης, βυνη κριθαριού, μαλτόζη, σακχαρόζη, γαλακτόζη, φρουκτόζη κλπ.
Εύκολο να μπερδευτούμε ε;
Δήμητρα Παπαμίχου
(Nutritionist / MSc. Diet.&Nutr./PhD candidate)