IT'S COMPLICATED

Το sεxting δεν χρησιμοποιείται μόνο για το σeξ

Τι έδειξε νέα έρευνα
Από το NEWSROOM
Το sεxting δεν χρησιμοποιείται μόνο για το σeξ
@washingtonpost.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το sεxting έχει πλέον μετατραπεί σε έναν πολύ διαδεδομένο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ενηλίκων. Αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα αυτό γίνεται για άλλους λόγους από τους προφανείς. Οι ερευνητές βρήκαν πως 2 στους 3 που κάνουν sεxting, το κάνουν για λόγους που δεν έχουν σχέση με το σeξ.

Για τους περισσότερους το sεxting αποτελεί κάτι σαν... προκαταρτικά ή ως αντάλλαγμα για ένα δείπνο, κάτι δηλαδή που δεν εμπεριέχει σeξ. Η έρευνα έγινε από το Texas Tech University και ξεκίνησε με σκοπό να ανακαλύψει ποια είναι τα κίνητρα των ανθρώπων που στέλνουν εpωτικά μηνύματα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 160 άνθρωποι ηλικιών από 18 μέχρι 69, η οποία επικεντρώθηκε στα κίνητρα του sεxting, στην αφοσίωση των σχέσεων και στη σeξουαλική συμπεριφορά.

Από τα αποτελέσματα οι ερευνητές επιβεβαίωσαν τρία κύρια κίνητρα για την ανταλλαγή εpωτικών μηνυμάτων. Κάποιοι τα χρησιμοποίησαν ως προκαταρτικά, άλλοι για επιβεβαίωση και κάποιοι σαν χάρη, με την ελπίδα να ανταποδοθεί αργότερα με έναν μη σeξουαλικό τρόπο, όπως ένα ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς έκπληξη τους, τα τρία αυτά κίνητρα ήταν σχεδόν ίδια σε ποσοστό. Η διδακτορική φοιτήτρια Kassidy Cox δήλωσε πως «ήταν ενδιαφέρον το ότι οι 2 στους 3 δεν χρησιμοποιούν το sεxting για σeξουαλικούς σκοπούς. Αυτό μπορεί να μας δείξει ότι κάποιοι που κάνουν sεxting, θα προτιμούσαν να μην το κάνουν, αλλά τελικά το κάνουν είτε για επιβεβαίωση, είτε για να απαλλαγούν από το άγχος, είτε για να τους ανταποδώσουν τη χάρη με έναν μη σeξουαλικό τρόπο».

Οι ερευνητές ακόμα ανακάλυψαν πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά μεταξύ των δυο φύλων. Η έρευνα επικεντρώθηκε στο sεxting μεταξύ συντρόφων σε συναινετικές σχέσεις. Η συναίνεση στο sεxting είναι απαραίτητη, δήλωσαν, ενώ θεωρούν πως το sεχting είναι μια εξέλιξη της επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών όπως ήταν παλαιότερα η αλληλογραφία ή ανταλλαγή φωτογραφιών.

Οι σeξουαλικές φωτογραφίες μέσω μηνυμάτων από την άλλη, δεν θεωρούνται sεxting. To sεxting είναι ένας γραπτός και συναινετικός τρόπος επικοινωνίας, που στην πλειοψηφία του δεν έχει σeξουαλικά κίνητρα, όπως απέδειξε η έρευνα.

Πηγή: dailymail.co.uk

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 289 / position2: 1051
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb