ΥΓΕΙΑ

Το λάθος που κάνεις όταν ζυγίζεσαι

Και όμως, αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα τους βάρους σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το λάθος που κάνεις όταν ζυγίζεσαι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμβαίνει κάποιες φορές να έχουμε την αίσθηση ότι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, στο οποίο έχουμε μπει με στόχο να χάσουμε κιλά, αλλά ανεβαίνοντας στη ζυγαριά να απογοητευόμαστε, να αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει λάθος.

Το λάθος, ωστόσο, μπορεί να μην έχει να κάνει με τη δίαιτα ή την προπόνησή μας, αλλά με την ίδια τη διαδικασία ζυγίσματος. Γιατί υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που μπορεί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα προς τα πάνω ή προς τα κάτω, κάποιοι από αυτούς εντελώς άγνωστοι σε εμάς.

Ανάμεσα στα λάθη που κάνουμε είναι το γεγονός ότι δεν υπολογίζουμε τον καιρό. Κι όμως, η αυξημένη υγρασία μπορεί να τρελάνει μια ψηφιακή ζυγαριά, με αποτέλεσμα αυτή να δείξει υψηλότερο νούμερο από το πραγματικό – έως και κατά 1,5 κιλό.

Ένα άλλο σφάλμα; Να ζυγιζόμαστε Δευτέρα. Πόσες φορές δεν έχουμε ενδώσει, μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε γευστικούς πειρασμούς, για παράδειγμα σε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα με φίλους – και στο επιδόρπιο μετά; Για να έχουμε μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του τρόπου ζωής που έχουμε υιοθετήσει συνολικά, το καλύτερο είναι να ζυγιζόμαστε το πρωί της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξέρατε, ακόμα, ότι δεν πρέπει να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά μετά την άσκηση; Θεωρητικά, τότε είναι που έχουμε κάψει άπειρες θερμίδες. Η εφίδρωση όμως μπορεί επίσης να πειράξει το νούμερο της ζυγαριάς μειώνοντας το πραγματικό μας βάρος έως και κατά μισό κιλό – το οποίο όμως αντιστοιχεί στο νερό που έχει χαθεί από το σώμα και που επιστρέφει μόλις ενυδατωθούμε ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 540 / position2: 1141
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb