WELLNESS

Σε αυτή τη χώρα 1 στους 10 κατοίκους είναι συγγραφέας

Ένας παραπάνω λόγος για να την επισκεφθείς
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Σε αυτή τη χώρα 1 στους 10 κατοίκους είναι συγγραφέας
Photo by Robert Lukeman on Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας αρέσει το γράψιμο; Ονειρεύεστε να γίνεται συγγραφέας; Υπάρχει μια χώρα όπου ένας στους δέκα κατοίκους έχει γράψει τουλάχιστον ένα βιβλίο. Επιπλέον αποτελεί έτσι κι αλλιώς δημοφιλή προορισμό για επίδοξους συγγραφείς, όχι μόνο για την πλούσια ιστορία και μυθολογία της, αλλά και γιατί αν περιβάλλεσαι από συγγραφείς η έμπνευση έρχεται πιο εύκολα, για διάφορους λόγους.

Όπως αναφέρει το BBC, υπάρχει μια γνωστή φράση στην τοπική γλώσσα που λέει «Οποιοσδήποτε έχει ένα βιβλίο στο στομάχι του». Λογικά δεν εννοούν ότι κάποιος το κατάπιε, αλλά ότι το έχει μέσα του και είναι έτοιμος να το γράψει αρκεί να δεχτεί τo κατάλληλο ερέθισμα.

Η χώρα αυτή είναι η Ισλανδία. Η «πρωτεύουσα» των sagas, των ιστοριών μυθικών και μη που δίνουν σάρκα και οστά στην ίδρυση και το παρελθόν της χώρας. Πολλοί τα θεωρούν ως τα πρώτα ευρωπαϊκά μυθιστορήματα, ενώ οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για μυθολογία.

https://guidetoiceland.is/connect-with-locals/regina/the-icelandic-sagas-the-greatest-hits

@guidetoiceland.is

Όπως και να έχει, τα sagas αποτελούν έμπνευση για κάθε έναν από τους 360.000 Ισλανδούς. Μπορείς να τα βρεις σε βιβλία, σε κτίρια ακόμα και πάνω σε χαρτοπετσέτες. Οι συγγραφείς είναι δηλαδή περισσότερη από 30.000 σε μια μικρή χώρα. Κάτι που σίγουρα είναι ξεχωριστό. Μεταξύ τους είναι και παγκοσμίου φήμης συγγραφείς όπως ο Arnaldur Indriðason και ο Sjón, που έχει γράψει και στίχους για τα τραγούδια της Björk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγγράφεις είναι σεβαστοί, ειδικά στο Ρέικιαβικ, μια πόλη που μπορεί να σου δώσει διάφορα ερεθίσματα. Τα αστυνομικά μυθιστορήματα είναι τα πιο περιζήτητα βέβαια, αλλά τα είδη δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά. Αρκετοί από τους επίδοξους συγγραφείς ζουν από αυτό και ίσως όλοι να έχουν στο μυαλό τους τον Halldór Laxness, τον Ισλανδό συγγραφέα που το 1955 κέρδισε το βραβείο Νόμπελ.

Αν λοιπόν είχατε στο μυαλό σας να επισκεφθείτε την πανέμορφη (να και παγωμένη), τώρα έχετε ακόμα έναν, αν αγαπάτε φυσικά τα βιβλία ή αν ψάχνετε την έμπνευση που σας λείπει για να βγει το βιβλίο που κρύβετε στο στομάχι σας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 374 / position2: 1641
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb