ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι πολυγαμικές σχέσεις είναι πλέον πιο συχνές απ` όσο νομίζετε

Έρευνα έδειξε ότι είναι το ίδιο επιτυχημένες με τις μονογαμικές σχέσεις
Από το NEWSROOM
Οι πολυγαμικές σχέσεις είναι πλέον πιο συχνές απ` όσο νομίζετε
@marriage.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Πανεπιστήμιο του Rochester έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις «ανοιχτές» σχέσεις, που όλο και περισσότερο πληθαίνουν. Οι «ανοιχτές» σχέσεις είναι εκείνες που και οι δυο σύντροφοι συμφωνούν να έχουν πολλαπλούς συντρόφους.

Μπορεί οι πολυγαμικές σχέσεις να δουλέψουν; Η έρευνα ρώτησε 1.658 συμμετέχοντες μέσω του διαδικτύου. Σχεδόν οι δυο στους τρεις από αυτούς ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών και οι περισσότεροι από αυτούς είχαν μακροχρόνιες σχέσεις.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε γκρουπ, σύμφωνα με την φύση της σχέσης τους. Μονογαμικές, «ανοιχτές», μερικά «ανοιχτές» (δηλαδή «ανοιχτές» θεωρητικά στην πολυγαμία αλλά πιο «κλειστές» στην συναίνεση) και τις μονόπλευρες, όπου ένας από τους δυο είναι μονογαμικός ενώ ο άλλος κάνει σeξ και εκτός σχέσης.

Τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν στο «Journal of Sεx Research» και έδειξαν πως η ποιότητα στις σχέσεις είναι μεγαλύτερη στις μονογαμικές και στις «ανοιχτές» σχέσεις και όχι στις άλλες δυο κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες που βρίσκονταν σε αυτές τις δυο κατηγορίες σχέσεων είπαν πως αισθάνονται λιγότερη μοναξιά και ψυχολογική πίεση, ενώ και η σeξουαλική ικανοποίηση είχε υψηλότερα ποσοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα πως η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού αλλά και η αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι τα στοιχεία που έκαναν τις συγκεκριμένες σχέσεις πι επιτυχημένες.

«Η εμπιστοσύνη είναι πάντα σημαντική. Ωστόσο, είναι περισσότερο σημαντική για τα ζευγάρια σε πολυγαμικές σχέσεις, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις για να διατηρήσουν μια μη παραδοσιακή σχέση σε μια γενικότερη μονογαμική κουλτούρα», δήλωσε ο καθηγητής Ronald Rogge, ένας από τους βασικούς ερευνητές της μελέτης».

Από την άλλη, οι συμμετέχοντες σε μερικά «ανοιχτές» σχέσεις ή σε μονόπλευρες σχέσεις, είχαν χαμηλότερα ποσοστά σeξουαλικής ικανοποίησης αλλά και μικρότερη συναισθηματική αφοσίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 226 / position2: 1174
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb