ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις ακόμα πιο θεά

Θα γεμίσεις δύναμη, αυτοπεποίθηση και γοητεία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις ακόμα πιο θεά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι η δύναμη που σε κάνει να πατάς γερά στα πόδια σου. Η επιτυχία και η επίτευξη των στόχων μας εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε. Eνας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση κάνει την παρουσία του αισθητή στον χώρο.

Οσο πιο σίγουρος νιώθεις για τον εαυτό σου και όσο πιο γερά πατάς στα πόδια σου, αυτό αυτομάτως σε κάνει δυνατό και προσαρμοστικό άνθρωπο σε κάθε περίπτωση που συναντάς.

Σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στις συνήθειες που μάς κάνουν να φαινόμαστε έξυπνες και δυναμικές. Για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο όμως, πρέπει πρώτα να «χτίσουμε» την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, ένα βασικό χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων είναι η προσαρμοστικότητα. Η ικανότητα δηλαδή να μπορεί κάποιος να αλλάζει συμπεριφορά και να ενεργεί σε διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικούς ανθρώπους είναι ένδειξη ευφυίας. Για να καταφέρεις όμως να είσαι προσαρμοστική, πρέπει πρώτα να έχεις πίστη στον εαυτό σου.

Πάμε να δούμε τώρα τις 6 συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι έξυπνη και ισχυρή:

Στάση σώματος

Μια γυναίκα με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση δεν καμπουριάζει ποτέ. Η καλή στάση σώματος προσδίδει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Μάθε λοιπόν να περπατάς και να κάθεσαι με ίσια πλάτη.

Πρωτότυπες ερωτήσεις

Μην κάνεις κλασικές ερωτήσεις και αναμενόμενες, γιατί είναι βαρετό. Προσπάθησε να σκέφτεσαι διαφορετικά από τους άλλους και κάνε πρωτότυπες ερωτήσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του άλλου.

Να εκφράζεις την γνώμη σου

Μην διστάζεις να εκφραστείς, μοιράσου αυτά που σκέφτεσαι με τους γύρω σου, αυτά που πιστεύεις, κι ας υπάρξουν αντιδράσεις. Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης σου είναι σημαντικό κομμάτι της αυτοεκτίμησής σου. Το θάρρος της γνώμης σημαίνει ότι δίνεις στον εαυτό σου την προτεραιότητα.

Πρόσεχε τις λέξεις που χρησιμοποιείς

Οι εκφράσεις "εμμ", "χμμ", "εεε" και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς για να συνδέσεις τις φράσεις σου, δείχνουν ότι δεν είσαι σίγουρη για την επόμενη φράση που θα πεις, γεγονός που σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο αποφασιστική. Σπάνια θα ακούσεις ανθρώπους με αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν φράσεις όπως «δεν είμαι σίγουρος» και «νομίζω», «συγγνώμη, να κάνω μια ερώτηση», «Θα προσπαθήσω». Συνήθως μιλούν με σιγουριά και κυνηγούν τις ευκαιρίες.

Χροιά της φωνής

Σύμφωνα με τους ειδικούς η χροιά της φωνής επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Ο τρόπος που μιλάμε δείχνει αν έχουμε αυτοπεποίθηση κι αν είμαστε σίγουροι γι΄ αυτό που λέμε. Οταν επικοινωνούμε, θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή, να περάσουμε το μήνυμά μας και να φανούμε σίγουροι γι’αυτό που παρουσιάζουμε. Μίλα αργά και σταθερά και μην βιάζεσαι. Να είσαι σαφής όταν μιλάς και να μην δείχνεις δισταγμό.

Εμφάνιση

Φόρεσε ρούχα που αναδεικνύουν την εμφάνισή σου και σε κολακεύουν. Η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο. Να επιλέγεις ρούχα που αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα σου και σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Μόνο τότε θα εκπέμπεις δυναμισμό στους γύρω σου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Άννα Γουίντουρ, η «σιδηρά κυρία» της Vogue, έχει τονίσει την σημασία που έχει η δημιουργία μιας αυθεντικής στιλιστικής προσωπικότητας που δεν μιμείται καμία άλλη και δεν καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς για να προσελκύσει την προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 463 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb