Οι περισσότεροι συνηθίζουν να φορτίζουν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να είναι έτοιμα να αντεπεξέλθουν την υπόλοιπη ημέρα. Έχετε σκεφτεί, όμως, πόσο κοστίζει μια ολονύχτια φόρτιση κινητού;
Ο καθηγητής David MacKay, του Πανεπιστημίου του Cambridge, αναφέρει ότι η ενέργεια που καταναλώνουν οι συσκευές, όσες ώρες και να μείνουν συνδεδεμένες στους φορτιστές, είναι μηδαμινή. Επομένως, δεν χρειάζεται οι χρήστες να σκέφτονται αν καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του εργαστηρίου Lawrence Berkeley National Laboratory, που έγινε το 2012, το κόστος ετησίως για τη φόρτιση ενός smartphone είναι μόλις 5 ευρώ.
Κι αυτό, γιατί κατά τη διάρκειά της, ο φορτιστής καίει μόνο 2,24 Watt, ενώ όταν βρίσκεται απλώς στην πρίζα, καταναλώνει μόλις 0,26 Watt. Αν όμως θέλουμε να κρατήσουμε "υγιή" την μπαταρία του κινητού και να αυξήσουμε την αντοχή της, πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών. Όπως αναφέρουν, καλό είναι να φορτίζουμε τα κινητά μας μεταξύ του 40% και του 80%, καθώς μια μπαταρία που προσεγγίζει το 100% για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να χαλάσει πιο γρήγορα.
Όσοι συνηθίζουν να αφήνουν για αρκετές ώρες τα smartphone συνδεδεμένα με τους φορτιστές, μην φοβούνται ότι θα υπερφορτίσουν και θα καούν. Οι σύγχρονες μπαταρίες διαθέτουν σύστημα προστασίας, όπως και οι φορτιστές. Τα μοναδικά προβλήματα από την φόρτιση μπορούν να προκύψουν από τους φθηνούς φορτιστές και τις απομιμήσεις, που συνήθως είναι κακής ποιότητας. Τα περισσότερα περιστατικά ατυχημάτων των smartphone κατά την φόρτιση, οφείλονται στις απομιμήσεις.