ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι νυν σου μοιάζουν τόσο με τους πρώην σου;

Έχεις σκεφτεί ότι δεν είναι απλή σύμπτωση και ότι υπάρχει βαθύτερος λόγος που αυτό συμβαίνει;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί οι νυν σου μοιάζουν τόσο με τους πρώην σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αρκετούς ψυχολόγους οι άνθρωποι έχουν την τάση να επιλέγουν συντρόφους οι οποίοι μοιάζουν μεταξύ τους, όχι τόσο εμφανησιακά όσο στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα.

Μπορεί μάλιστα και εσύ να έχεις παρατηρήσει ότι οι επιλογές σου στους άντρες έχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους ή να το έχεις παρατηρήσει στις επιλογές των φίλων σου. Αυτό το γεγονός έρχεται τώρα να επιβεβαιώση και η επιστήμη, μέσα από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν μια γερμανική έρευνα σχετικά με τις οικογένειες και τις ρομαντικές σχέσεις που ξεκίνησαν το 2008 και έκτοτε συλλέγουν νέα δεδομένα κάθε χρόνο που περνά. Στη μελέτη συμμετείχαν εξ αρχής 12.000 εθελοντές, ενώ οι ειδικοί προσπάθησαν επίσης να εξετάσουν και τους συντρόφους τους.

Αυτό που είχαν να κάνουν οι αρχικοί συμμετέχοντες της εν λόγω έρευνας ήταν να αναφέρουν αν είχαν βρει νέο σύντροφο, ο οποίος με τη σειρά του συμμετείχε στην ίδια μελέτη. Όλοι τους όμως έπρεπε να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητα τους, αλλά και τη συμπεριφορά τους μέσα στις σχέσεις. Έτσι, οι ερευνητές συγκέντρωσαν τελικά δεδομένα για συνολικά 332 άτομα, τους συντρόφους και τουλάχιστον έναν πρώην τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συμπέρασμα που κατέληξε η έρευνα ήταν οι σύντροφοι των συμμετεχόντων είχαν ένα σημαντικό βαθμό ομοιότητας, κάτι που δείχνει ότι μπορεί όντως να υπάρχει ένας μοναδικός τύπος ανθρώπου που ο καθένας προτιμά. Και μπορεί αυτά τα ευρήματα να μην δείχνουν την αιτία του φαινομένου, όμως οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει κάποιες θεωρίες σχετικά με αυτό.

Όπως επισήμαναν, πολλές είναι οι έρευνες που έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να συναντούν άτομα που τους μοιάζουν. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι όλοι οι σύντροφοι ενός ανθρώπου, πρώην και νυν θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους, επειδή όλοι τους είναι όμοιοι με το πρόσωπο που τους επιλέγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 615 / position2: 1366
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb