Παγωτό ή gelato; Ξέρετε τη διαφορά μεταξύ τους; Ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο παγωμένων λιχουδιών
Παγωτό λέμε και το συσκευασμένο και το χύμα που βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία ή τα καταστήματα. Όμως το gelato είναι πάντα φρέσκο.
Ακόμη, μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι το λίπος βουτύρου. Ενώ τα κύρια συστατικά του παγωτού περιλαμβάνουν το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών, το μυστικό για τη δημιουργία του gelato είναι να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερη κρέμα γάλακτος και μερικές φορές λίγο έως και κανένα κρόκο αυγού.
Αυτό οδηγεί σε πολύ μικρότερο ποσοστό λίπους βουτύρου στο gelato. Οι κανόνες της FDA λένε ότι το παγωτό δεν μπορεί να περιέχει λιγότερο από 10 τοις εκατό λίπος γάλακτος ενώ το gelato, παραμένει στην περιοχή του 4-9 τοις εκατό.
Μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι το σερβίρισμα δεν είναι το ίδιο! Το παγωτό παίρνεται με μια κουταλα παγωτου σε μπάλες ενώ στo gelato έχουμε σπάτουλες που παίρνουν ένα κομμάτι για το χωνάκι σας, έτσι ώστε να παραμείνει αφράτο και μαλακό!