ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίθανες σαλάτες από την άλλη μεριά του πλανήτη

Καλοκαιρινές και δροσερές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Απίθανες σαλάτες από την άλλη μεριά του πλανήτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απίθανες σαλάτες από την άλλη μεριά του κόσμου, δροσερές και διαφορετικές, ιδανικές για το καλοκαίρι

Waldorf 

Η σαλάτα Waldorf είχε εφευρεθεί το 1896 από τον Oscar Tschirky, διευθυντή εστιατορίου στο Waldorf-Astoria Hotel της Νέας Υόρκης. Αρχικά, η σαλάτα αποτελούνταν από μήλα, σέλινο και μαγιονέζα, και ήταν μια τεράστια επιτυχία. Είναι ενδιαφέρον ότι τα καρυκεύματα προστέθηκαν στη σαλάτα πολύ αργότερα, το 1928, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν τη σαλάτα με τα καρύδια ως βασικό συστατικό.

Σήμερα, η σαλάτα Waldorf συνήθως σερβίρεται κρύα ως ορεκτικό, επάνω σε ένα μαρούλι, ενώ με τις σύγχρονες εκδόσεις αυτού του πιάτου προστίθενται μερικές φορές συστατικά όπως κοτόπουλο, σταφίδες ή σταφύλια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Change up your lunch with this satisfying mayo-free Avocado Chicken Waldorf Salad. Full of healthy fats from the avocado and sweet and savory flavors from all the fixins’, this simple but oh-so-tasty recipe is just what you need to transform leftover chicken into something spectacular!⁣⠀ .⁣⠀ •⁣⠀ For the recipe go here: https://therealfoodrds.com/avocado-chicken-waldorf-salad/ OR click the link in our bio @therealfoodrds⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ Photo credit: @playswellwithbutter #therealfoodrds #realfood #wholefoods #eatclean #cleaneating #dietitianapproved #dietitian #dietitiansofinstagram #chickensalad #chickenrecipe #leftovers #avocada #waldorfsalad #glutenfree #whole30 #eggfree #paleo #easylunches⁣⠀

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dietitians, Jess & Stacie (@therealfoodrds) στις

Gado-gado

Το Gado-gado είναι μια ινδονησιακή έκδοση μιας μικτής σαλάτας με λαχανικά. Συνήθως αποτελείται από μια ποικιλία λαχανικών, αυγών, tempeh και tofu. Τα λαχανικά είναι συνήθως ελαφρώς βρασμένα, ενώ προστίθεται μια σάλτσα με καρύδια, που στη συνέχεια συμπληρώνεται με την προσθήκη τραγανιστών κομματιών γαρίδας.

Η σάλτσα γίνεται παραδοσιακά με κάσιους, αλλά λόγω της χαμηλότερης τιμής και της διαθεσιμότητας, τα φιστίκια είναι πιο συχνά σήμερα. Το Gado-gado μπορεί να είναι ένα ολόκληρο πιάτο από μόνο του, αλλά μπορεί επίσης να ενισχυθεί με την προσθήκη ρυζιού, ρυζιού ή κοτόπουλου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Pagi semua Hari ini kita sudah mulai open order yak seperti biasa Kita open jam 08.00 pagi ini Jangan sampe kehabisan 😄 #makanansehat #makanenak #fresh #kulinersemarang #kulinerungaran #kulinerpudakpayung #kulinertembalang #kulinerambarawa #kulinerjogja #kulineralunalunungaran #anekagorenganenak #peceluleg #kulinersolo #kulinerungaran #kulinersalatiga #kulinersalatigahitz #kulinersehat #gadogado #rujakbuah #pedasgila #gofoodungaran #grabfoodungaran

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pecel uleg ungaran (@pecel_oeleg) στις

Salpicón de res

Το Salpicón de res είναι μια γευστική μεξικάνικη σαλάτα που είναι δημοφιλής σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Αποτελείται από κομμάτια μπριζόλας, κρεμμύδια, ντομάτες, κρουτόν και φέτες αβοκάντο. Η σαλάτα συνήθως συμπληρώνεται με χυμό lime αλάτι, πιπέρι, ξύδι, ελαιόλαδο και ρίγανη. Μπορεί να καταναλωθεί μόνη της ή να χρησιμοποιηθεί ως γέμισμα για tostadas και tortillas.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

♦️S A L P I C O N D E R E S ♦️ — Tiempo de Preparación: 10 mins Tiempo de Cocción: 25 mins Tiempo Total: 35 mins Porciones: 4 — INGREDIENTES 👩🏻‍🍳 ✔️350 gramos de falda de res ✔️1 cebolla ✔️2 hojas de laurel ✔️4 jitomates ✔️2 chiles verdes ✔️2 limones ✔️2 cucharada de vinagre blanco ✔️2 cucharada de aceite de oliva ✔️1 cucharadita de orégano seco ✔️Sal - Pimienta Para acompañar ✔️Aguacate ✔️Tostadas de maíz — 🥘 PREPARACIÓN Comenzamos colocando la carne en una olla, junto con las hojas de laurel, sal y agua suficiente para cubrirla y la ponemos a hervir. Si tenemos una olla express, contamos 25 minutos desde el momento en que alcance su punto de presión. Si lo hacemos en una olla convencional, dejaremos cocer por al menos una hora hasta que este completamente cocida y sea fácil de deshebrar. Mientras la carne se cuece, podemos preparar nuestros demás ingredientes. Para ello, cortamos la cebolla, los jitomates y los chiles verdes. Cuando la carne esté cocida, la deshebramos finamente, para luego aliñarla con el jugo de los limones, el vinagre y el aceite de oliva. Por último, mezclamos la carne con los ingredientes frescos, el orégano, la sal y la pimienta. — . . . #recetas #saludables #salpiconderes #recetasfitness #alimentacionsaludable #comida #salud #plandealimentacion #801010 #girlshealthyhabits

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🍉 𝔼𝕤𝕞𝕖 𝔾.𝕊 (@nutri.esme) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 524 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb