Απίθανες σαλάτες από την άλλη μεριά του κόσμου, δροσερές και διαφορετικές, ιδανικές για το καλοκαίρι
Waldorf
Η σαλάτα Waldorf είχε εφευρεθεί το 1896 από τον Oscar Tschirky, διευθυντή εστιατορίου στο Waldorf-Astoria Hotel της Νέας Υόρκης. Αρχικά, η σαλάτα αποτελούνταν από μήλα, σέλινο και μαγιονέζα, και ήταν μια τεράστια επιτυχία. Είναι ενδιαφέρον ότι τα καρυκεύματα προστέθηκαν στη σαλάτα πολύ αργότερα, το 1928, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν τη σαλάτα με τα καρύδια ως βασικό συστατικό.
Σήμερα, η σαλάτα Waldorf συνήθως σερβίρεται κρύα ως ορεκτικό, επάνω σε ένα μαρούλι, ενώ με τις σύγχρονες εκδόσεις αυτού του πιάτου προστίθενται μερικές φορές συστατικά όπως κοτόπουλο, σταφίδες ή σταφύλια.
Gado-gado
Το Gado-gado είναι μια ινδονησιακή έκδοση μιας μικτής σαλάτας με λαχανικά. Συνήθως αποτελείται από μια ποικιλία λαχανικών, αυγών, tempeh και tofu. Τα λαχανικά είναι συνήθως ελαφρώς βρασμένα, ενώ προστίθεται μια σάλτσα με καρύδια, που στη συνέχεια συμπληρώνεται με την προσθήκη τραγανιστών κομματιών γαρίδας.
Η σάλτσα γίνεται παραδοσιακά με κάσιους, αλλά λόγω της χαμηλότερης τιμής και της διαθεσιμότητας, τα φιστίκια είναι πιο συχνά σήμερα. Το Gado-gado μπορεί να είναι ένα ολόκληρο πιάτο από μόνο του, αλλά μπορεί επίσης να ενισχυθεί με την προσθήκη ρυζιού, ρυζιού ή κοτόπουλου.
Salpicón de res
Το Salpicón de res είναι μια γευστική μεξικάνικη σαλάτα που είναι δημοφιλής σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Αποτελείται από κομμάτια μπριζόλας, κρεμμύδια, ντομάτες, κρουτόν και φέτες αβοκάντο. Η σαλάτα συνήθως συμπληρώνεται με χυμό lime αλάτι, πιπέρι, ξύδι, ελαιόλαδο και ρίγανη. Μπορεί να καταναλωθεί μόνη της ή να χρησιμοποιηθεί ως γέμισμα για tostadas και tortillas.