Ναι μεν το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδέψεις, όμως δυστυχώς αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα είναι λίγες οι πιθανότητες επιβίωσης των επιβατών του.
Μπορείς να καταλάβεις ότι οι έξοδοι κινδύνου, οι μάσκες οξυγόνου και τα σωσίβια δεν μπορούν να σε σωσούν αν πέσεις από τεράστιο υψόμετρο και εύλογα θα σκεφτείς ότι μόνο ένα αλεξίπτωτο θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για την ζωή σου στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Και μη νομίζεις ότι οι μηχανικοί αεροσκαφών δεν το έχουν σκεφτεί πριν από εσένα, όμως υπάρχει εξήγηση για τη μη χρήση αλεξίπτωτων στα αεροπλάνα. Σύμφωνα με το Condé Nast Traveler, η προφανέστατη απάντηση είναι ότι οι επιβάτες δεν είναι εκπαιδευμένοι για να χρησιμοποιούν αλεξίπτωτο. Ακόμα και ο πιο έμπειρος αλεξιπτωτιστής πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Επιπλέον, έστω ότι κάποιος είναι εκπαιδευμένος στα αλεξίπτωτα, το υψόμετρο από το οποίο θα πέσει δεν είναι ιδανικό για να σωθεί.
Το συνηθισμένο ύψος που πετούν τα αεροπλάνα ειναι τα 35.000 πόδια, το οποίο είναι τριπλάσιο από το υψόμετρο που πηδούν συνήθως οι αλεξιπτωτιστές. Αν πάλι κάποιος τολμήσει να δοκιμάσει να πηδήξει από τα 35.000 πόδια, τα μάτια του θα παγώσουν, όπως και το στόμα και η μύτη του, ενώ οι πνεύμονες του θα πάθουν απευθειάς ζημιά και αυτό γιατί η θρεμοκρασία εκεί βρίσκεται στους -34 βαθμούς Κελσίου.
Βέβαια και το κρύο να μην ήταν τόσο τσουχτερό και μόνο αν λάβεις υπόψιν σου την ταχύτητα του αεροπλάνου, πάλι δεν είναι ασφαλές να πέσεις με αλεξίπτωτο.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα αλεξίπτωτα επειδή ακριβώς έχουν βάρους θα φόρτωναν ακόμα παραπάνω τα αεροπλάνα, επομένως ένας ακόμα λόγος που δεν υπάρχουν εκεί είναι και αυτός.