WELLNESS

Φτιάξε τη βαλίτσα σου όπως η Marie Kondo και φύγε διακοπές

Ο τέλειος τρόπος για να χωρέσεις τα πάντα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Φτιάξε τη βαλίτσα σου όπως η Marie Kondo και φύγε διακοπές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλο και περισσότερος κόσμος παίρνει άδεια για διακοπές όσο περνά το καλοκαίρι και προφανώς ένα πολύ σημαντικό θέμα στην μετακίνηση αποτελεί η βαλίτσα, αφού πρέπει να χωρέσεις όλο τα απαραίτητα για τις ημέρες που θα λείπεις.

Αντί όμως να κάθεσαι πάνω από την αποσκευή σου μήπως και καταφέρεις να την κλείσεις, η Marie Kondo σου δείχνει τον τέλειο τρόπο για να φτιάξεις την βαλίτσα σου και να χωρέσεις τα πάντα άψογα.

Η γκουρού της οργάνωσης με την μέθοδό της, σου έχει δείξει ως τώρα πώς να οργανώσεις το σπίτι σου, την κουζίνα σου και πολλά άλλα. Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθεί και με την βαλίτσα σου.

Μέσα από ένα βίντεο στο Apartment Therapy η λατρεμένη Marie Kondo παρουσιάζει το πώς μπορείς να οργανώσεις και να φτιάξεις την βαλίτσα σου για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μάλιστα, δίνει και μερικές καλές συμβουλές για αυτήν την τακτοποίηση. Διάβασε τις αναλυτικά παρακάτω:

Δίπλωσε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίπλωσε κάθετα τα ρούχα σου και όσο πιο μικρά γίνεται ώστε να εξοικονομήσεις χώρο στην βαλίτσα. Για τα πιο λεπτά, ρόλαρέ τα ώστε να μην κάνουν ζάρες.

Ζευγάρια

Στην μέθοδό της, η Kondo προτιμά να ταιριάζει και να βάζει μαζί τα σετ ή τα παρόμοια αντικείμενα. Π.χ. τα παπούτσια σε πουγκιά κτλ.

Σου δίνει χαρά;

Η κύρια αρχή της KonMari method είναι η εξής: Το συγκεκριμένο αντικείμενο σου εκπέμπει χαρά; Το θέλεις μαζί σου ή το αγαπάς; Θα σου είναι χρήσιμο εκεί που θα πας; Διαφορετικά, άστο στο σπίτι.

Έξυπνη εξοικονόμηση χώρου

Η Kondo σου δείχνει πολλά τρικ για να χωρέσεις τα πράγματά σου μέσα σε άλλα. Έτσι, θα έχεις χώρο για να πάρεις ότι χρειάζεσαι μαζί σου, χωρίς να ανησυχείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 427 / position2: 948
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb