ΜΑΛΛΙΑ

Έτσι γίνεται το σωστό λούσιμο για να μην καταστρέψεις τα μαλλιά σου

Συμβουλές από έναν hair expert
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Έτσι γίνεται το σωστό λούσιμο για να μην καταστρέψεις τα μαλλιά σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νομίζεις πως το λούσιμο είναι κάτι που δεν μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου; Kι όμως! Ζητήσαμε από τον hair stylist Kωνσταντίνο Αναστασιάδη μερικές χρήσιμες συμβουλές για το λούσιμο, το styling αλλά και την ψαλίδα.

"Το μαλλί δεν καταστρέφεται από μόνο του οπότε πρέπει να βρούμε τι κάνουμε λάθος. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά το πόσο σημαντική είναι η διαδικασία του λουσίματος των μαλλιών", λέει ο Kωνσταντίνος.

"Κατά τη διάρκεια του λουσίματος πρέπει με τα δάχτυλα να μένουμε στο τριχωτό της κεφαλής και όχι να τρίβουμε τα μαλλιά μεταξύ τους - και μόνο που θα περάσει το νερό με το σαμπουάν από τα μαλλιά μας θα έχουν πλυθεί".

Μάσκα οπωσδήποτε!

"Σημαντικό επίσης είναι να βάζουμε μιας καλής ποιότητας μάσκα και να την αφήνουμε για 5 λεπτά διότι η μάσκα θρέφει το μαλλί και το προστατεύει - το πόσο συχνά εξαρτάται από την ποιότητα του μαλλιού".

Η συχνότητα μετράει

"Δεν πρέπει να λούζουμε το μαλλί κάθε μέρα, το καλύτερο είναι μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα".

Και μετά το λούσιμο,τι;

"Στο δεύτερο κομμάτι της περιποίησής μας, πρέπει να προσέξουμε πολύ τη στιγμή που βγαίνουμε από το μπάνιο. Συγκεκριμένα πρέπει να προσέξετε πολύ πώς βουρτσίζετε το μαλλί την ώρα που είναι βρεγμένο και εύθραυστο, όπως και στον τρόπο με τον οποίο θα κάνετε styling!"

Όπως και να έχει θα πρέπει ο κομμωτής να ενημερώσει κ να δείξει τα μικρά κόλπα που χρησιμοποιεί ώστε να διευκολύνει τον πελάτη όταν αποφασίσει να χτενιστεί στο σπίτι.

"Οσον αφορά το styling ένας γενικός κανόνας είναι πως πρέπει να αποφεύγουμε την συχνή χρήση μασιάς".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Μην ξεχνάτε επίσης να κόβετε λίγο τις άκρες maximum ανά τρεις μήνες για την ανανέωση του μαλλιού και τέλος αν μακραίνετε το μαλλί σας δεν πρέπει να το αφήσετε να βγάλει πρώτα ψαλίδα και μετά να πάτε να το κουρέψετε"! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
4 / position1: 420 / position2: 1614
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb