WELLNESS

Η χώρα όπου μπορείς να «περπατήσεις» στα σύννεφα

Ο μεγαλύτερος φυσικός καθρέφτης στον κόσμο

Η χώρα όπου μπορείς να «περπατήσεις» στα σύννεφα
@mymodernmet.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πλανήτης μας, όσο κι αν εμείς πασχίζουμε για το αντίθετο, έχει πανέμορφα μέρη που μπορείς να κάτσεις να τα χαζεύεις για ώρες. Ένα από αυτά βρίσκεται στην πιο φτωχή χώρα της Λατινικής Αμερικής. Την Βολιβία.

Εκεί υπάρχει ένα μέρος, σε υψόμετρο 3.650 μέτρων, όπου μπορείς κυριολεκτικά να περπατήσεις στα σύννεφά. Η Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη λίμνη αλατιού του κόσμου, καλύπτοντας έκταση 10.582 χιλιομέτρων. Κι όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, και καλύπτεται μόνο από ένα λεπτό στρώμα νερού, τότε μετατρέπεται στον μεγαλύτερο φυσικό καθρέφτη του κόσμου, με τα σύννεφα να αντικατοπτρίζονται στα πόδια σου.

Η ποσότητα αλατιού που περιέχει φτάνει ακόμα και τα 10 δισεκατομμύρια τόνους. Όμως όταν έρθει η περίοδος των βροχών, το απόκοσμο σκηνικό δίνει την θέση τους σε ένα πανέμορφο θέμα όπου ουρανός και γη γίνονται ένα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις που αρχίζει το ένα και που τελειώνει το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιστήμονες ερευνούν συνεχώς την περιοχή και από το 1995 έχει μετατραπεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η ομώνυμη πόλη που βρίσκεται στην όχθες της λίμνης του αλατιού, προσφέρει άλλωστε ικανοποιητικά τουριστικά θέρετρα. Όλοι σπεύδουν την κατάλληλη εποχή για να φωτογραφηθούν σε αυτό το τοπίο, που μοιάζει να είναι από άλλο πλανήτη. Και οι φωτογραφίες είναι απλά μαγευτικές...

Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

Photo by Susanne Feldt on Unsplash

Photo by Christopher Crouzet on Unsplash

Image by otsuka88 from Pixabay

@wikipedia.org

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 211 / position2: 913
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb