THINK

Το ελληνικό όνομα που επιλέγουν παγκοσμίως οι περισσότεροι γονείς για τις κόρες τους

Υπάρχει ένα όνομα που κάνει την διαφορά σε όλον τον πλανήτη

Το ελληνικό όνομα που επιλέγουν παγκοσμίως οι περισσότεροι γονείς για τις κόρες τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα όνομα που έχει αγαπηθεί από όλον τον πλανήτη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία γυναικεία ονόματα 9 χωρών, όπως του Μεξικό, της Ιταλίας και της Ρωσίας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ελληνική ρίζα.

Ο λόγος για το όνομα Sofia ή Sophia (ή στα ελληνικά Σοφία) που όπως φαίνεται έχει κατακτήσει την κορυφή στις προτιμήσεις των γονέων για τις κόρες τους. Μάλιστα το εν λόγω όνομα έρχεται τρίτο στις επιλογές ονόματος των γονιών στις ΗΠΑ και δεύτερο ή τρίτο σε τουλάχιστον 20 χώρες.

Η ειδικός Laura Wattenberg, που έκανε την ανάλυση των στοιχείων είπε ότι το όνομα Σοφία φαίνεται να έχει εισχωρήσει σε διάφορες κουλτούρες και σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, μπορεί το συγκεκριμένο όνομα να βρίσκεται τώρα στη λίστα με τα κορυφαία 25 ονόματα για τα δύο τρίτα των χωρών που κρατούν στατιστικά στοιχεία - κυρίως Ευρώπη και Αμερική - ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές πριν από μια γενιά.

Επιπλέον και η ίδια η Wattenberg δεν μπορεί ακόμη να εξηγήσει πως επήλθε αυτή η αύξηση. Μία ερμηνεία που δίνει στο φαινόμενο είναι ότι τα πιο θρησκευτικά ονόματα, όπως τα Mary και John δεν προτιμώνται πλέον και αναζητούνται πιο σπάνια ονόματα που πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο στυλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 238 / position2: 680
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb