ΥΓΕΙΑ

Το αλκοολούχο ποτό που είναι superfood και αυξάνει τον μεταβολισμό

Μπορείς να πίνεις πλέον, πάντα υπεύθυνα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το αλκοολούχο ποτό που είναι superfood και αυξάνει τον μεταβολισμό
Φωτογραφία από τον χρήστη picjumbo.com στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος δεν θέλει να πιει ένα ποτό μετά από μια κουραστική ημέρα ή όταν βγαίνει για να ξεσκάσει; Πολλές φορές μάλιστα το μέτρο με τα ποτά χάνεται ακόμα και αν ξέρεις ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία σου. Υπάρχει όμως ένα νέο σχετικά με το αλκοόλ που θα σε κάνει να χαρείς.

Φαίνεται ότι πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάποια εκπληκτικά δεδομένα για ένα συγκεκριμένο ποτό, το οποίο παρέχει οφέλη στην υγεία του οργανισμού και μπορεί να έχει θετική επίδραση στην λειτουργία του, αρκεί φυσικά να καταναλώνεται με μέτρο.

Πρόκειται για ένα ποτό αρκετά δημοφιλές, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αφού όπως αποδείχτηκε αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού. Ο λόγος για το τζιν, ένα προϊόν που ανακαλύφθηκε αρχικά ως θεραπευτικό ελιξίριο, την περίοδο του μεσαίωνα και μετεξελίχτηκε σε ποτό και το οποίο παρασκευάζεται από μούρα κέδρου.

Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα θεωρούνται superfood και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη των μολύνσεων, την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, την πρόληψη των νεφρικών και των ηπατικών νόσων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως έφτασαν όμως οι ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα για το τζιν; Όλα ξεκίνησαν με μια ομάδα ποντικών. Οι μισοί από αυτούς στην διάρκεια της έρευνας έπιναν νερό και οι άλλοι μισοί τζιν. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πόσες θερμίδες κατάφεραν να κάψουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα ποντίκια στην ομάδα του τζιν είχαν αύξηση του μεταβολικού τους ρυθμού, πράγμα που σημαίνει ότι έκαψαν αυξημένη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με την ομάδα του νερού. Ορισμένα ποντίκια παρουσίασαν ακόμη την απίστευτη αύξηση κατά 17% όσον αφορά το ρυθμό μεταβολισμού.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «φαινόμενο μετά την καύση». Αυτό προκαλεί την αύξηση του μεταβολισμού ενώ το ήπαρ καταστρέφει το αλκοόλ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τζιν μπορεί δυνητικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν, παρόλο που επισήμανε πως η δοκιμή πρέπει να γίνει και σε ανθρώπους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι απολύτως έγκυρο.

Όμως το συγκεκριμένο ποτό έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Για παράδειγμα μπορεί να έχει καταλυτική δράση ενάντια στις ενοχλητικές αλλεργίες της άνοιξης. Σύμφωνα με το Asthma.org, «Τα καθαρά οινοπνευματώδη όπως το τζιν και η βότκα θεωρούνται πιο «φιλικά προς το άσθμα» επειδή περιέχουν λιγότερη ισταμίνη και λιγότερα θειώδη.»

Ακόμα το τζιν μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών που περιέχονται στα μούρα από τα οποία παράγεται, μπορεί να συμβάλει στη μείωση εμφάνισης των ρυτίδων και να διατηρήσει την επιδερμίδα λεία και φωτεινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 313 / position2: 1221
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb