ΚΑΡΙΕΡΑ

Συνέντευξη για δουλειά: Πώς να απαντήσεις στην πιο δύσκολη ερώτηση

Μην πεις ο,τιδήποτε κλισέ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Συνέντευξη για δουλειά: Πώς να απαντήσεις στην πιο δύσκολη ερώτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να σε ρωτάνε για τις αδυναμίες σου σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν είναι εύκολο και συχνά μπορείς να νιώθεις ότι ο εργοδότης προσπαθεί να σε στριμώξει.

Αλλά στην πραγματικότητα, η ερώτηση "Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;" θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μια ευκαιρία να μετατραπεί ένα αρνητικό σου χαρακτηριστικό σε κάτι θετικό, δίνοντας παραδείγματα ενδεχομένως στο παρελθόν στα  οποία έχεις χρησιμοποιήσει τις ατέλειές σας προς όφελός σου.

Τρεις πιθανές σωστές απαντήσεις από ειδικούς θα σε σώσουν. Προσάρμοσε αυτή που σου ταιριάζει επάνω στη δική σου περίπτωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαι πολύ επικριτική/ος με τον εαυτό μου 

Ενώ μπορεί να είσαι μετρ στην επιβράβευση και το καλό κλίμα στη δουλειά και να επικροτείς τις επιλογές και τη δουλειά που προέρχεται από τους συναδέλφους σου συχνά δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις τα δικά σοθ επιτεύγματα στο χώρο εργασίας. Αλλά αυτό μπορεί να μετατραπεί σε θετικό αν εστιάσεις λέγοντας πως πραγματικά είσαι τελειομανής και δεν εστιάζεις μόνο στη δική σου εξέλιξη αλλά και την εξέλιξη των άλλων.

Πάντα επιλέγω να λύσω μόνη/ος τα προβλήματά μου

Η αντοχή σε μια πρόκληση στη δουλειά είναι σημαντική, αλλά το ίδιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από μόνοι μας και πότε χρειαζόμαστε καθοδήγηση ή συμβουλή. "Ένας εργοδότης θα θέλει πάντα έναν υποψήφιο που δεν φοβάται να προσπαθήσει να βρει λύση στη δουλειά του και να είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις", εξηγούν οι ειδικοί.

Πολύ συχνά νιώθω ανυπομονησία όταν τα πράγματα κινούνται αργά

Αυτό όμως θέλει μια τεράστια προσοχή στη διατύπωση. Δεν θέλεις να φανείς πως η δουλειά είναι βαρετή αλλά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξεις ότι αγαπάς την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 191 / position2: 612
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb