ΥΓΕΙΑ

Οι ασκήσεις που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες μετά τα 40

Για υγιές σώμα και πνεύμα

Οι ασκήσεις που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες μετά τα 40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι γνωστό ότι η άσκηση δεν κρατά υγιές μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα για αυτό και είναι ένα απαραίτητο κομμάτι στη ζωή μας. Ειδικά όσο ένας άνθρωπος μεγαλώνει και η υγεία του αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, ένας από τους καλύτερους πιο διασκεδαστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να την προφυλάξει είναι η σωματική άσκηση.

Πιο συγκεκριμένα δε και όσον αφορά τις γυναίκες, λόγω των ορμονικών αλλαγών που επέρχονται με την εμμηνόπαυση βλέπουν σημαντικές διαφορές στο σώμα τους που σχετίζονται με τη μείωση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας, αλλά και με την επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Χαρακτηριστικό αυτής της ηλικίας και κυρίως μετά τα 50 είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες αυξάνουν το σωματικό τους βάρος. Για αυτό λοιπόν, όταν περάσουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, αντί να παρατήσουν το γυμναστήριο πρέπει να το πάρουν αλλιώς και να συνεχίζουν να ασκούνται, κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις.

Γιόγκα: Η ασπίδα κατά τις κατάθλιψης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατευναστική δράση και η μείωση του στρες που προσφέρει η γιόγκα μπορεί να χαρίζουν την ηρεμία σε εκείνους που την εξασκούν. Επιπλέον, η γιόγκα βοηθά στην τήρηση της σωστής αναπνοής. Εστιάζοντας στην αναπνοή, το μυαλό λειτουργεί καλύτερα και παράλληλα βελτιώνεται η διάθεση. Επίσης η γιόγκα βελτιώνει τη σωματική ευλυγισία.

Σανίδα: Για την καταπολέμηση και την πρόληψη του πόνου στην πλάτη

Κάνοντας αυτή την άσκηση για 90 δευτερόλεπτα 3 φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος τόνωσης των μυών του σώματος. Επιπλέον, η σανίδα ενισχύει τους κοιλιακούς, τους μύες του στήθους και εκείνους που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη. Σαν αποτέλεσμα, ολόκληρη η μέση σφίγγει και στηρίζει τη πλάτη.

Βαράκια: Για την πρόληψη της αρθρίτιδας

Η μυϊκή μάζα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως και η πυκνότητα των οστών. Για αυτό λοιπόν πρέπει να δώσετε έμφαση στη μυϊκή ενδυνάμωση με βάρη γιατί εκτός των άλλων προλαμβάνει και τους πόνους των αρθρώσεων. Ο συνδυασμός των ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης με αεροβική προπόνηση είναι το ιδανικό.

Κολύμβηση ή Τένις: Για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης

Η κολύμβηση είναι μια τέλεια άσκηση για όλο το σώμα η οποία μπορεί να γίνει και τους χειμερινούς μήνες. Αποτελεί μια φοβερή προπόνηση για αντοχή και ενδυνάμωση, με ελάχιστους κινδύνους για τραυματισμούς. Όσο για το τένις, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι προσφέρει καλύτερη οστική και καρδιακή υγεία. Το τένις βοηθά στο κάψιμο του λίπους και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και διατηρεί υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Αερόβια Άσκηση: Για την προστασία της καρδιάς

Στην ηλικιακή ομάδα 40-60 ετών συνιστάται η αεροβική άσκηση μέτριας έντασης που μπορεί να επιτευχθεί με το τρέξιμο, το ποδήλατο ή τον χορό. Για τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, τη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα και τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και του καρδιαναπνευστικού συστήματος.

Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά να βάλετε «τέλος» στην καθιστική ζωή και να υιοθετήσετε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας χόμπι και σπορ που θα σας κρατάνε πάντα σε φόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 371 / position2: 1117
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb