ENTERTAINMENT

Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το «Russian Doll»

Ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής το 2019
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το «Russian Doll»
@hollywoodreporter.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Russian Doll» έκανε πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου στο Netflix με το κοινό αλλά και τους κριτικούς να ενθουσιάζονται. Πρόκειται για την ιστορία μιας ιδιαίτερα κυνικής γυναίκας που ζει και ξαναζεί την ημέρα των γενέθλιών της πεθαίνοντας με διάφορους τρόπους. Επιστρέφει πάντα στην αρχή του πάρτι που κάνουν προς τιμήν της, μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου, κοιτώντας με απορία, νεύρα ή απόγνωση, τον εαυτό της.

Η ιδέα βέβαια δεν είναι τόσο πρωτότυπη. Η ταινία «Groundhog Day» με πρωταγωνιστή τον Bill Murray, η οποία κυκλοφόρησε το 1993, βασίζεται στο ίδιο concept. Ωστόσο οι ομοιότητες αρχίζουν και τελειώνουν στο αρχικό concept. H Natasha Lyonne που βρίσκεται πίσω απ’ όλο το project και πρωταγωνιστεί προσφέροντας μια θαυμάσια ερμηνεία, αποτίει φόρο τιμής στην ταινία του 1993, χωρίς να πρόκειται για πιστή αντιγραφή.

https://www.cosmopolitan.com/entertainment/tv/a26293213/russian-doll-netfilx-season-one-easter-eggs/

@cosmopolitan.com

Το «Russian Doll» και το «Groundhog Day» μπορεί να μας δείχνουν ότι η βελτίωση του εαυτού μας και η αποδοχή της πραγματικότητας μπορούν να μας γλιτώσουν από το να ζούμε καθημερινά τις ίδιες καταστάσεις, αλλά καταλήγουν εκεί από διαφορετικά μονοπάτια.

Στο «Russian Doll» ο θάνατος είναι απαραίτητος για την επανεκκίνηση. Επίσης, η πρωταγωνίστρια δεν είναι η μόνη που ζει την ίδια ημέρα ξανά και ξανά, ενώ κάθε επανεκκίνηση μοιάζει να γίνεται σε ένα διαφορετικό σύμπαν. Η αυτοβελτίωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, που θα μπορούσε εσκεμμένα να εξαπατήσει με κάποιο τρόπο το σύμπαν, αλλά προκύπτει ύστερα από μια λογική έρευνα για τον εντοπισμό του «σφάλματος» στον «κώδικα» της πραγματικότητας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί λοιπόν η ιδέα να μην γεννήθηκε σήμερα, αλλά στο «Russian Doll» εξελίσσεται αποκτώντας περισσότερα επίπεδα. Και γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την σειρά. Μια πανέξυπνη σειρά που αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα για το πόσο μεγάλη σημασία έχει να ξεκαθαρίζουμε όσα μας απασχολούν και μας κρατάνε στάσιμους, αναγκάζοντας μας με κάποιον τρόπο να ζούμε την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 415 / position2: 1852
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb