ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως τελικά είσαι demisexυal;

5 σημάδια που μπορεί το ξεδιαλύνουν

Μήπως τελικά είσαι demisexυal;
@bustle.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Asexυal, sapiosexυal, pansexυal, υπάρχουν πλέον πολλοί όροι για την ανθρώπινη σeξουαλικότητα. Μια από αυτές είναι και οι demisexυal. Έτσι ορίζεται το άτομο που έχει μέτρια επιθυμία για σeξ. Ανήκει περίπου στην ίδια κατηγορία με τους asexυal, και πρακτικά σημαίνει πως κάποιος δεν ελκύεται σeξουαλικά από κάποιον που δεν γνωρίζει ή δεν είναι φίλος ή φίλη του.

Σύμφωνα με το asexυality.org, οι demisexυals δεν έχουν ελκύονται σeξουαλικά από οποιοδήποτε ή από κάποιο συγκεκριμένο φύλο. Ωστόσο, όταν εμπλέκονται συναισθηματικά με κάποιον άλλο, είτε εpωτικά είτε φιλικά, αισθάνονται σeξουαλική έλξη και επιθυμία, αλλά μόνο με τους συγκεκριμένους.

Αν σας ακούγονται γνωστά όλα αυτά, τα παρακάτω πέντε σημάδια μπορούν να ξεδιαλύνουν αν είστε demisexυal:

1. Εμφάνιση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξωτερική εμφάνιση για τους demisexυal δεν είναι σημαντική. Ούτε η δική τους, ούτε των άλλων. Κι αυτό γιατί αυτό που τους ελκύει είναι η προσωπικότητα και όχι η εξωτερική ομορφιά.

2. Κανείς σχέσεις αφού έχετε πρώτα γίνει φίλοι

Η σύνδεση με τον άλλον γίνεται αφού τον γνωρίσεις καλά, και οι demisexυal πολλές φορές αναπτύσσουν συναισθήματα για τους φίλους τους.

3. Σου αρέσει το σeξ, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ανθρώπους, για τους demisexυal το σeξ δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Όχι ότι δεν το ευχαριστιούνται αλλά προτιμούν π.χ. τις βαθιές και γεμάτες νόημα συζητήσεις.

4. Τα πρώτα ραντεβού είναι δύσκολα

Οι ερωτήσεις που θα κάνεις ώστε να βρεις τα κοινά σημεία με τον άλλον και να νιώσεις οικεία, μπορεί να θεωρηθούν ως εμμονή πριν και κατά την διάρκεια του ραντεβού. Δεν θέλεις να κάνεις ανάκριση, απλά να μάθεις αν μπορείς να νιώσεις έλξη. Και πολλές φορές δεν βγαίνει σε καλό.

5. Μπορεί να σε έχουν αποκαλέσει «παλιομοδίτη» ή και «σεμνότυφο»

Αν κάποιος ή κάποιοι σε έχουν αποκαλέσει έτσι όσον αφορά στο σeξ, ίσως να μην είσαι αλλά αυτό να οφείλεται στο ότι είσαι demisexυal. Δεν είσαι πολύ ενεργός σeξουαλικά και δεν ενδιαφέρεσαι για one-night stand. Για να κάνεις σeξ θέλεις κάτι περισσότερο και ίσως αυτό οδηγήσει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, που δεν πρέπει να σε επηρεάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 362 / position2: 816
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb