ΣΧΕΣΕΙΣ

Πως μπορεί να είναι καλό το σeξ σε μια μακροχρόνια σχέση;

Τι είναι πιο σημαντικό


Πως μπορεί να είναι καλό το σeξ σε μια μακροχρόνια σχέση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο συνηθισμένη αλήθεια σε μια μακροχρόνια σχέση είναι ότι η σπίθα σιγά σιγά χάνεται. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, γιατί εξαρτάται από την σχέση που έχει χτίσει κάποιος αλλά από την θέληση του. Ωστόσο παραμένει ο κανόνας.

Το πως ευχαριστιέται ο καθένας το σeξ είναι υποκειμενικό. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που κάνουν το σeξ καλό σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως η δημιουργία ατμόσφαιρας και διάθεσης.

Η ειδική στα θέματα σχέσεων, April Masini, τονίζει πως το να είσαι καλά με το περιβάλλον σου την στιγμή εκείνη, παίζει μεγάλο ρόλο. Το σeξ στην κουζίνα ας πούμε, θα είναι πάντα καλύτερο αν ο νεροχύτης δεν είναι γεμάτος με άπλυτα πιάτα και ποτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρακάτω παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί για να είναι το σeξ καλό σε μια μακροχρόνια σχέση:

Καθόλου πίεση

Αν και οι άντρες πιέζονται περισσότερο στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά με το θέμα των επιδόσεων, μπορεί και οι γυναίκες να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αλλά αν δεν υπάρχει πίεση και το ζευγάρι είναι χαλαρό, τότε και το σeξ θα είναι καλύτερο.

Αυτοπεποίθηση

Συνήθως όταν νιώθεις ωραία με το σώμα και το μυαλό σου, η ζωή σου είναι καλύτερη. Το ίδιο συμβαίνει και με το σeξ. «Το καλό σeξ προϋποθέτει πως και οι δυο αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Και το να αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου είναι σημείο κλειδί», αναφέρει η Masini.

Δεν υπάρχουν παρεμβάσεις

Αν και μια γρήγορη σeξουαλική πράξη μπορεί να έχει πολλά καλά, αν θέλεις περισσότερο χρόνο, θα πρέπει να φροντίσεις να μην υπάρχουν παρεμβάσεις. Παιδιά ή γονείς που χτυπούν την πόρτα ή κινητά που χτυπούν από την δουλειά, είναι μόνο μερικές από αυτές, όπως αναφέρει η Masini. Και όλα αυτά θα πρέπει να τα αποχαιρετήσεις εκείνη την ώρα, ώστε να κάνεις το σeξ καλύτερο.

Τέρμα οι ντροπές

«Αν και οι δυο σας θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να το μοιραστείτε, χωρίς ντροπή», λέει η Masini. Δεν θα πρέπει να ντρέπεστε, αφού όλοι ανεξαιρέτως έχουν λίγες ή πολλές φαντασιώσεις. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει να αισθανθείτε άσχημα γι’ αυτές.

Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε το ίδιο για την σχέση σας

«Όταν ο ένας από τους δυο νιώθει πως η σχέση είναι χαλαρή, αλλά ο άλλος την βλέπει σοβαρά, θα υπάρξει κακή επικοινωνία, καβγάδες και δάκρυα», λέει η Masini. Πράγματι, για να παραμείνει καλό το σeξ θα πρέπει αυτό το κεφάλαιο να έχει ξεκαθαριστεί, γιατί αν παραμένει στο μυαλό έστω του ενός, τότε το άγχος και η ανησυχία δεν θα σας αφήσουν να το ευχαριστηθείτε.

Μην φοβάστε να το… νοστιμεύετε

Η επανάληψη δεν βοηθά ποτέ. Θα πρέπει να αλλάζετε και να νοστιμεύετε κάπως τα πράγματα. «Είτε το αλλάζετε λίγο, είτε πολύ, η αλλαγή αυτή δεν αφήνει το σeξ να γίνει βαρετό», αναφέρει η Masini. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι εξωφρενικό. Και κάτι απλό θα λειτουργήσει ευεργετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 224 / position2: 664
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb