Μία ακόμη τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι» πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Στα highlights της 26ης διοργάνωσης συγκαταλέγεται η βράβευση των 28 κορυφαίων εστιατορίων ανά την Ελλάδα, το πρωτότυπο dîner de gala με υψηλού επιπέδου γεύσεις του ιταλού σεφ Davide Scabin, όπως και τα ιδιαίτερα πιάτα συνοδεία... εργαλείων και... οδηγιών κατανάλωσης.
Στην κορυφή φέτος παραμένει για μία ακόμη χρονιά το κερκυραϊκό «Etrusco» με 17/20 ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, ενώ στη δεύτερη θέση συναντώνται τρία αθηναϊκά εστιατόρια: Η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s» με 16/20. Το βραβείο κοινού απέσπασε το θεσσαλονικιώτικο «Χαρούπι».
Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:
Fresco, Χαλκιδική: 15,5/20
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη: 15,5/20
Matsuhisa Myconos, Μύκονος: 15,5/20
Premiere, Αττική: 15,5/20
Premiere, Αττική: 15,5/20
Squirrel, Χαλκιδική: 15,5/20
Treehouse, Χαλκιδική: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Aleria, Αττική: 15/20 – Νέα είσοδος
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
Dionysos, Κρήτη: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Grandma’s, Ίος: 15/20 – Νέα είσοδος
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη: 15/20
La Veranda, Μύκονος: 15/20 – Νέα είσοδος
Matsuhisa Athens, Αττική: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Χαλκιδική: 15/20
Ovac, Σαντορίνη: 15/20 – Νέα είσοδος
Patio, Αττική; 15/20
Σελήνη, Σαντορίνη: 15/20
Water Restaurant, Χαλκιδική: 15/20
Θυμίζουμε ότι η κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων είναι: 18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα, 16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά, 15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά