ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το πιο παράξενο κατάλυμα του κόσμου που όλοι θέλουν να επισκεφθούν

Τόσο φουτουριστικό, που μοιάζει να έχει έρθει απευθείας από το μέλλον

Το πιο παράξενο κατάλυμα του κόσμου που όλοι θέλουν να επισκεφθούν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκαρφαλωμένο ψηλά σε ένα ορεινό βουνό της Νορβηγίας στέκεται το Hooded Cabin, μια ξύλινη καμπίνα με τραχύ εξωτερικό και κομψό εσωτερικό.
Το οίκημα είναι δημιουργία του νορβηγικού αρχιτεκτονικού γραφείου Arkitektværelset που αγκαλιάζει περιβαλλοντικές και οικοδομικές προκλήσεις.

Η συγκεκριμένη κατασκευή ήταν γεμάτη προκλήσεις, καθώς οι αρχιτέκτονες είχαν να αναμετρηθούν με τις υψομετρικές ορεινές συνθήκες και τους αυστηρούς οικοδομικούς κανονισμούς. Οι περιορισμοί, βέβαια, ενθάρρυναν την παιχνιδιάρικη δημιουργικότητα των σχεδιαστών.

Η Hooded Cabin βρίσκεται σε υψόμετρο 1.125 μέτρων σε περιοχή που δεν είναι επικίνδυνη για χιονοστιβάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικία των 73 τ.μ. περιβάλλεται από ένα άγριο τοπίο και γι’ αυτό η ομάδα δεν ήθελε να δημιουργήσει κάτι ξένο στο περιβάλλον. Εναρμονίστηκε με το τοπίο και δημιούργησε μια καμπίνα που μοιάζει με κουκούλι, εξ ου και το όνομα, η οποία «αγκαλιάζει» το σπίτι και προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη.

«Η οροφή από πεύκο προστατεύει τα “μάτια” της καμπίνας μπροστά και αποτρέπει τη βροχή να φτάνει κάτω από την κύρια είσοδο. Το κτίριο γίνεται ένα διακριτικό γλυπτό σε μια περιοχή που οι περισσότερες καμπίνες μοιάζουν. «Η φόρμα της καμπίνας άρεσε πραγματικά στους πελάτες μας», αναφέρει το γραφείο.

Για ένα πιο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, το εξωτερικό κέλυφος της καμπίνας είναι από πεύκο και έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο «σώμα» αυτής.

Τα μεγάλα παράθυρα μεταφέρουν τη φύση και το άφθονο φυσικό φως στο κομψό και μοντέρνο εσωτερικό, το οποίο είναι επενδεδυμένο με δρύινα πατώματα.

Η καμπίνα που έχει τις ανέσεις ενός πολυτελούς σπιτιού μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 339 / position2: 714
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb