Tο Wolfgat, είναι ένα μικρό εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, 150 χιλιόμετρα πιο μακριά από το Cape Town, με μόλις χώρο για 20 πελάτες.
Κι όμως, παρά το μικρό του μέγεθος, κατάφερε να τα "βάλει" με τεράστια εστιατόρια και να κερδίσει τα γαστρονομικά Όσκαρ των World Restaurant Awards!
Ο ιδιοκτήτης του, Kobus van der Merwe που άρχισε να μαγειρεύει στα 30 του, παρασκευάζει ο ίδιος το ψωμί και το βούτυρο, ενώ το προσωπικό του πηγαίνει και ψωνίζει χόρτα και λαχανικά της περιοχής, μύδια, στρείδια, αρωματικά φυτά και άλλα, όπως αγριόσκορδο, σπανάκι και γηγενή φυτά.
Οι εργαζόμενοί του δεν έχουν καμιά επίσημη επαγγελματική κατάρτιση αλλά αυτό δεν σταμάτησε την επιτροπή από το να εκτιμήσει τη δουλειά και την αγάπη τους για το εστιατόριο!
Το Wolfgat βραβεύτηκε, επίσης, στην κατηγορία “προορισμός εκτός χάρτη” (εκτός των μεγάλων τουριστικών διαδρομών).
Paternoster based Wolfgat, with head chef Kobus van der Merwe at the helm named 'off-map destination' and 'restaurant of the year' at The World Restaurant Awards 2019 (@worldrestawards). https://t.co/yLrCwrSZNJ #Wolfgat #StrandveldEatery #Congratulations @kobusvd_merwe pic.twitter.com/1utvnct5tO
— Jeff Siepman (@JeffSiepman) 19 Φεβρουαρίου 2019