ΥΓΕΙΑ

Να γιατί πρέπει να κόψεις το τυρί άμεσα

Οι διατροφολόγοι το επισημαίνουν συνεχώς

Να γιατί πρέπει να κόψεις το τυρί άμεσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι λίγοι οι διατροφολόγοι που συνιστούν την ελάττωση της κατανάλωσης τυριού, καθώς είναι λιπαρό και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και προβλήματα με την πέψη. Σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες όμως ίσως και να πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά δημοσίευσαν μία έρευνα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet. Παρακολούθησαν 130.000 άτομα ηλικίας μεταξύ 35 και 70 ετών και έλαβαν σημειώσεις για τις διατροφικές συνήθειες τους. Οι εθελοντές στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: εκείνοι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και εκείνοι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση 2 μερίδων τυριού τη μέρα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού και καρδιοπάθειας.

Για τους συμμετέχοντες στη μελέτη που κατανάλωναν λιγότερο από μισή μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε συνολικά σε 44,4%. Το 5% αυτού οφειόταν σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 381 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb