ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει... σοβαρός λόγος για να κάνετε συχνά πλάκα στον σύντροφό σας

Το χιούμορ άλλωστε είναι ένα από τα πιο δημιουργικά πράγματα στην ζωή

Υπάρχει... σοβαρός λόγος για να κάνετε συχνά πλάκα στον σύντροφό σας
@healthworks.my

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πάντα όμορφο όταν είσαι με κάποιον ο οποίος μπορεί να καταλάβει σε ένα δευτερόλεπτο τα αστεία σου, θα γελάσει και δεν θα σε παρεξηγήσει. Αυτή η άμεση αλληλεπίδραση δεν είναι απλά όμορφη γιατί συνδέει δυο ανθρώπους αλλά γιατί συνδέει επίσης ένα από τα πιο δημιουργικά πράγματα ενός χαρακτήρα το χιούμορ.

Πολλοί το τραβάνε στην αρχή μόνο και μόνο για να τεστάρουν τα όρια του άλλου. Μια νέα έρευνα υποστηρίζει μάλιστα πως αν «πειράζεις» τον/την σύντροφό σου, τότε αυτό καταλήγει σε μια πιο δυνατή σχέση.

Ο Jeffrey Hall από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας έχει διενεργήσει 39 έρευνες μέσα σε 30 χρόνια, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 15.000 άνθρωποι.

Το συμπέρασμα από αυτές τις έρευνες ήταν ότι το χιούμορ είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στο χτίσιμο μιας υγιούς σχέσης. Ο hall αναφέρει πως οι σύντροφοι θα ήταν καλό να μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει κι ο ίδιος, «Όλοι λένε ότι θέλουν ο/η σύντροφός τους να έχει αίσθηση του χιούμορ, αλλά αυτό είναι μια γενική έννοια. Το ότι κάποιος μπορεί να πει ένα αστείο ή να είναι αστείος γενικότερα, δεν σχετίζεται άμεσα με μια ικανοποιητική σχέση. Το ζήτημα είναι το ζευγάρι να μπορεί να παράγει χιούμορ μαζί. Αν μοιράζεται την ίδια αίσθηση με το τί είναι αστείο ή ξεκαρδιστικό, τότε η σχέση είναι πιο δυνατή μέσα από το γέλιο».

Σε μια άλλη έρευνα του, ο Hall υποστηρίζει πως αν «πειράζεις» τον άλλον μέσα σε μια σχέση, τότε αυτό χτίζει μια μεγαλύτερη ασφάλεια. «Το ‘παιχνίδι’ μεταξύ συντρόφων είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό δεσίματος και ασφάλειας. Το κοινό γέλιο είναι μια απόδειξη έλξης μεταξύ συντρόφων».

Και επειδή το γέλιο, όπως λένε δίνει ζωή, τότε μάλλον το να μοιράζεσαι το γέλιο και την χαρά, δίνει διπλή ζωή. Σωστά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 312 / position2: 946
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb