ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από ηφαίστειο

Στο νησί Αoghasima δεν πάει ο καθένας... στο κρυφό χωριό της Ιαπωνίας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από ηφαίστειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νησί Αoghasima μένουν 200 γενναίοι Ιάπωνες. Γιατί γενναίοι; Γιατί έχτισαν τα σπίτια τους ακριβώς στους πρόποδες ενός ηφαιστείου.

Μπορεί να μην έχει γίνει έκρηξη τα τελευταία 200 χρόνια, όμως το Αoghasima είναι ενεργό ηφαίστειο, το οποίο σημαίνει πως μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εκραγεί!

Το νησί βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Izu και βρίσκεται 200 μίλια νότια του Τόκιο. Στο χωριουδάκι υπάρχουν εκτός από τις κατοικίες και κάποια καταστήματα, ένα κατάστημα γενικών ειδών, σχολείο, ταχυδρομείο και ένα ελικοδρόμιο.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου έγινε πριν από 200 χρόνια, το 1785, και τότε έχασαν τη ζωή τους 140 άνθρωποι...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει άμεση μεταφορά από την Ιαπωνία στο Aogashima. Πρέπει πρώτα να πάτε στο Hachijojima (που απέχει 70 χλμ. από το Aogashima) και στη συνέχεια να πάρετε ένα ελικόπτερο ή ένα πλοίο. 

Ο φθηνότερος τρόπος να διαμείνετε στην Aogashima είναι να κάνετε κάμπινγκ. Είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 2 εβδομάδες εκ των προτέρων μέσω email και να συμπληρώσετε το έντυπο αίτησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 319 / position2: 674
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb