ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πως η μητέρα σου καθορίζει την ερωτική σου ζωή

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, όμως μπορεί να σου συμβαίνει και εσένα

Πως η μητέρα σου καθορίζει την ερωτική σου ζωή

Οι ερωτικές σχέσεις είναι συνθήκες που επηρεάζονται από πολλού παράγοντας και σίγουρα έχουν να κάνουν με τα βιώματα του κάθε ανθρώπου. Είχες σκεφτεί όμως ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των ερωτικών σου σχέσεων και στην ερωτική σου συμπεριφορά, παίζει μεγάλο ρόλο η... μητέρα σου;

Φαίνεται ότι τόσο η σχέση των γονιών σου, όσο και η σχέση σου με την μητέρα σου παίζουν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές των συντρόφων σου κατά την ελικη ζωή σου.Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες που δυσκολεύονται να κάνουν σχέση ως επί το πλείστον είχαν γονείς "παρόντες" στην ζωή τους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι εκείνοι μοιράζονταν μια σχέση αγάπης, καθώς πολλά ζευγάρια παρά τα προβλήματα στον γάμο τους, προτιμούν να μένουν μαζί σε μια συμβατική σχέση, από το να χωρίζουν.

Μιας και κάθε κορίτσι από μικρό παρατηρεί την συμπεριφορά της μητέρας του, βλέπει και το πως συμπεριφέρεται εκείνη απέναντι στον πατέρα και σύζυγο της. Αν λοιπόν ένα κορίτσι έβλεπε ότι η μητέρα του καυγάδιζε ή αγνοούσε ή απατούσε τον πατέρα του, τότε υποσυνείδητα να φοβάται να μπει σε μια σχέση, γιατί θα θεωρεί ότι θα έχει την ίδια κατάληξη. 

Επιπλέον, πολύ συχνά οι μητέρες θέτουν υψηλά στάνταρ για τους συντρόφους των παιδιών τους μιας και θέλουν τα καλύτερα για αυτά. Αν όμως η μητέρα σου σε πνίγει με τις απαιτήσεις που έχει από τους μέλλοντες συντρόφους σου, τότε κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον θα σκέφτεσαι "Η μητέρα μου θα τον ενέκρινε;" και αυτό θα σου δημιουργεί μια εντελώς ανούσια ανασφάλεια που θα χαλάει κάθε νέα γνωριμία.

Αν πάλι η μητέρα σου είναι ένας άνθρωπος που ναι μεν πάντα σε φρόντιζε και ήταν δίπλα σου και σε μεγάλωσε με πειθαρχία και αρχές, αλλά ποτέ δεν εκδήλωσε τα συναισθήματα της, τότε πιθανότατα και εσύ να μην το κάνεις με τους συντρόφους σου. Μπορεί να είναι θεμά χαρακτήρα, ωστόσο στις προσωπικές σου σχέσεις πιθανότατα να φοβάσαι να αγαπήσεις ή να αγαπηθείς.

Σε περίπτωση δε που μεγάλωσες με τους παππούδες ή άλλα μέλη της οικογένειας σου και είχες μια μητέρα απούσα, τότε αυτό είναι κάτι που σε έχει πληγώσει βαθιά. Αν δεν το έχεις ξεπεράσει, τότε θα ζεις με τον φόβο της εγκατάλειψης και της μοναξιάς και δεν θα αφήνεις κανένα να σε πλησιάσει, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έλαβες πολύ αγάπη από τους υπόλοιπους συγγενείς σου.

Τέλος, ακομα και αν οι γονείς σου χώρισαν, κρταώντας όμως άριστες σχέσεις μεταξύ τους και έχοντας μια συμπεριφορά σεβασμού και αγάπης ο ένας προς τον άλλον, τότε σίγουρα θα έχεις γεμίσει με αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη και σιγουριά για εσένα και τα θέλω σου. Αυτό σημαίνει ότι θα εκφράζεις ότι νιώθεις και θα διεκδικείς ότι θεωρείς ότι σου αξίζει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάτι στα ερωτικά σου θα σου κάνει εντύπωση και θα σε προβληματίσει, σκέψου μήπως είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς που κληρονόμισες από την μητέρα σου και προσπάθησε να το λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 318 / position2: 1162
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb