ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν νυχτώνει νωρίτερα

Πολλά συμβαίνουν στο σώμα σου, από ψυχολογικές αλλαγές έως και σωματικές

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν νυχτώνει νωρίτερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tώρα που η μέρα μικραίνει, ο οργανισμός μας έχει κι αυτός τις μεταπτώσεις του! Πολλά συμβαίνουν στο σώμα σου, από ψυχολογικές αλλαγές έως και σωματικές. Πάμε να δούμε τις βασικές!

Η Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή

Πρόκειται για ένα είδος κατάθλιψης που έρχεται και φεύγει κατά περιόδους. Η ΕΣΔ λέγεται και εποχική κατάθλιψη, επειδή τα συμπτώματα είναι πιο εμφανή και τείνουν να είναι πιο σοβαρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Προβλήματα στη μνήμη

Εάν το μυαλό σας είναι λίγο στα χαμένα, ρίξτε τα όλα στην έλλειψη ηλιακού φωτός. Μια έρευνα σε 16.800 συμμετέχοντες βρήκε μια σχέση μεταξύ της μειωμένης  έκθεσης στο φως του ήλιου και της αυξημένης γνωστικής δυσλειτουργίας. Αν πηγαίνετε στη δουλειά πριν καλά καλά βγει ο ήλιος και φεύγετε όταν έχει ήδη πέσει, τότε μπορεί να οδηγηθείτε σε μια μικρή σύγχυση. Βγείτε για μια βόλτα: Ακόμη και μόλις 15 λεπτά από τον μεσημεριανό ήλιο θα μπορούσαν να διεγείρουν τις νευρικές οδούς που είναι απαραίτητες για να επιστρέψετε... στις εργοστασιακές σας ρυθμίσεις! 

Kοιμάστε περισσότερο, γυμνάζεστε λιγότερο

Βρίσκεστε σε μια νωθρή κατάσταση όπου το λιγότερο φως σας κάνει σχεδόν ακίνητους για ώρες; Σας λείπει το φως! Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι δύσκολα θα ενεργοποιηθούν τους χειμερινούς μήνες όπου το σώμα τους... βαριέται να δώσει εντολή για δράση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 278 / position2: 1474
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb