Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τροφές, ενώ έχει πολλές και διάφορες χρήσεις στην κουζίνα μας. Τόσο στην μαγειρική, όσο και στην ζαχαροπλαστική, αποτελεί ένα υλικό που δίνει νοστιμιά και δένει τις συνταγές.
Τα τελευταία χρόνια δε, έχει γινεί ένα πολύ δημοφιλές σνακ το οποίο σερβίρουν με φρούτα ή γλυκά σε αντίστοιχες επιχειρήσεις που πουλούν παγωμένο γιαούρτι σαν να είναι γλύκισμα.
Ποιος θα περίμενε όμως ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να κατακτήσει την Αμερική και μάλιστα το Beverly Hills και τους διάσημους - βαθύπλουτους κατοίκους του; Και όμως, ένας Έλληνας με όραμα και όρεξη κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές και τα στομάχια των Αμερικανών και να κάνει πελάτες του μερικούς από τους πιο γνωστούς ανθρώπους τους πλανήτη.
Μάλιστα, όχι μόνο άνοιξε το δικό του καφέ και yogurt bar με το όνομα Go Greek, κατάφερε μάλιστα να το εξελίξει σε αλυσίδα! Η εν λόγω Yogurteria όπως χαρακτηρίζεται, έχει ένα μενού εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα και κουλτούρα και προσφέρει υγιεινές και νόστιμες εναλλακτικές στα γεύματα της ημέρας, δίνοντας προσοχή στις θρεπτικές τροφές και τα εκλεκτά υλικά.
Σκοπός των yogurt bar Go Greek, είναι να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στην ισορροπημένη και καλή διατροφή και να του δείξουν ότι μπορεί να φάει αρκετά γευστικά σνακ και πιάτα, με απλά υλικά, αλλά και να τον παρακινήσουν να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες.
Η πρώτη Yogurteria ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και οι άνθρωποι πίσω από αυτήν είναι ο Jonathan, η Tanja και ο David, με τον πρώτο να είναι Έλληνα και τους άλλους δυο Καναδικής και Ευρωπαϊκής καταγωγής. Ο Jonathan Williams-Margaritakis, Έλληνας πρώτης γενιάς από την Κρήτη σκέφτηκε το concept ενός τέτοιου μαγαζιού, εμπνευσμένος από τις επιστημονικές έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι η Ελληνική διατροφή είναι η πιο υγιεινή και η πιο πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Μαζί με τους συνεργάτες του λοιπόν, ξεκίνησαν την επιχείρηση τους φέρνοντας την Μεσογειακή κουζίνα στο Beverly Hills, σε ένα μαγαζί με παγωμένο γιαούρτι.
Σε αντίθεση με τον τρόπο παρασκευής των γιαουρτιών στις ΗΠΑ, το ελληνικό γιαούρτι υφίσταται μια διαδικασία κατά την οποία του αφαιρείται η περισσότερη ποσότητα ζάχαρης, χωρίς όμως να χάνει την βελούδινη και κρεμώδη υφή του, ούτε τις πρωτεΐνες και τα προβιοτικά του.
Προσφέροντας παγωμένο γιαούρτι με συνοδευτικά όπως το μέλι, τα σταφύλια και τα κεράσια, σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς και άλλα super foods το Go Vegan κατάφερε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιχειρήσεις στο Beverly Hills και να κερδίσει τους κατοίκους της California, μερικοί εκ των οποίων είναι διεθνείς αστέρες, όπως οι αδελφές Jenner, η Sofia Vergara και ο Lionel Richie.
Σύμφωνα με τον Jonathan, όπως αναφέρει πολλούς από τους star που αναγνωρίζει δεν διστάζει να τους ζητήσει να βγουν φωτογραφία στο μαγαζί που δουλεύει, αλλά και όσους δεν αναγνωρίζει, υπάρχουν άλλοι που το κάνουν και αυτό τον χαροποιεί ιδιαίτερα μιας και βλέπει την επιχείρηση του να ανθίζει.