ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 μύθοι για το φαγητό των fast food που δεν ισχύουν

Τρομακτικές φήμες που δεν ίσχυαν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
3 μύθοι για το φαγητό των fast food που δεν ισχύουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρομακτικές φήμες που δεν ίσχυαν αλλά προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές

Μύθος: Τα burgers των McDonalds δεν αλλοιώνονται!

Πολλές φορές ακούγεται πως τα burgers είναι τόσο... πλαστικά που δεν χαλάνε ακόμα κι αν τα αφήσεις έξω! Ο Kenji Lopez-Alt του Food Lab έβαλε τα burger σε δοκιμασίες με το δικό του πείραμα, και διαπίστωσε ότι τα μπιφτέκια αλλοιώνονται και συρρικνώνονται όσο περνούν οι ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μύθος: To KFC τηγάνισε κάποτε έναν αρουραίο!

Θα ήταν μια πολύ ωραία ιστορία για να λες, αλλά τελικά δεν ισχύει. Τα τηγανητά ποντίκια είναι ένας δημοφιλής αστικός θρύλος αλλά δεν συνέβη ποτέ. Ενώ ένας πελάτης είχε δει κάποτε κάτι που έμοιαζε με αρουραίο οι εργαστηριακές δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι ο υποτιθέμενος αρουραίος ήταν στην πραγματικότητα απλά ένα κομμάτι κοτόπουλου!

Μύθος: Τα shakes των Starbucks φτιάχνονται με ζωύφια!

Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό πρέπει να το πιάσουμε από ένα κλικ πιο πίσω. Τα shakes όπως και άλλα προϊόντα στην αγορά, σε πολλές εταιρείες, έχουν χρωστικές. Έτσι, μια από τις χρωστικές είναι και το χρώμα που παράγεται από κόκκινα ζωϋφια, που περιέχουν καρμίνη ή κοχενία, η οποία προέρχεται από τα κελύφη εντόμων. Όμως η εταιρεία έπαψε να τα χρησιμοποιεί από το 2003 και εσύ σίγουρα έχεις ξαναφάει κάτι τέτοιο σε άλλο προϊόν, όπως ζαχαρωτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 95 / position2: 448
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb