ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μην κάνετε ποτέ αυτό, αν θέλετε να λήξετε έναν καβγά

Το να επαναφέρετε την ηρεμία, είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε

Μην κάνετε ποτέ αυτό, αν θέλετε να λήξετε έναν καβγά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαφωνίες και οι καβγάδες είναι καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να αντέξει για πολύ και που δυστυχώς, μερικές φορές κάνουν τους ανθρώπους να βγαίνουν εκτός ορίων. Ειδικότερα δε, όταν τα άτομα που διαπληκτίζονται δεν έχουν υπομονή και είναι παρορμητικά, είναι πολύ εύκολο τα πράγματα να πάρουν άσχημη τροπή.

Δυστυχώς, όλοι έχει τύχει να βρεθούν σε αυτήν την θέση έστω και μια φορά στην ζωή τους και σίγουρα, δεν θυμούνται με καλόν τρόπο τα εν λόγω γεγονότα. Είτε πρόκειται για καβγά με δικό μας πρόσωπο, είτε για καβγά με τον οποιονδήποτε, το συναίσθημα που δημιουργείται και μένει, είναι κάτι κακό και απωθητικό.

Υπάρχει όμως ένα τόσο απλό και μικρό κόλπο, που μπορεί να επιφέρει την ηρεμία και να λύσει τις διαφωνίες, διώχνοντας τα αρνητικά συναισθήματα, που οδηγούν συνήθως σε έναν καβγά χωρίς τέλος.

Πιθανότατα να μην είχατε σκεφτεί ποια είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα, όμως πρόκειται για το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Το μόνο που πρέπει να μην κάνετε λοιπόν, ώστε να λήξετε τους καβγάδες, είναι το να σταματήσετε να κάνετε ερωτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο  Dr. Robert Taibbi, όταν οι άνθρωποι μαλώνουν θα πρέπει να απαντούν καταφατικά και όχι με ερωτήσεις, μιας και αυτές οδηγούν στην ενεργοποίηση της μνήμης της παιδικής ηλικίας, με τις καλές και τις κακές αναμνήσεις της. 

Φαίνεται ότι οι συνεχείς ερωτήσεις, φέρνουν στο μυαλό των ανθρώπων μνήμες και συναισθήματα από την συμπεριφορά των γονιών τους, με αποτέλεσμα εκείνοι να αισθάνονται ότι τους ασκούν κριτική.

Αυτό βέβαια, αν το σκεφτείτε καλύτερα, έχει μια μεγάλη βάση, αφού τις περισσότερες φορές που θα ρωτήσουμε τον συνομιλητή με τον οποίον διαφωνούμε, το κάνουμε ή για να ειρωνευτούμε ή για να του επιτεθούμε, με αποτέλεσμα, αντί να τελειώσει ο καβγάς, τα αίματα να ανάβουν ακόμα περισσότερο.

Αν λοιπόν θέλετε να λύνετε τους καβγάδες από εδώ και πέρα γρήγορα και αναίμακτα και προπαντός, προς υπέρ σας, σταματήστε να θέτετε ερωτήματα και απαντήστε καταφατικά στον συνομιλητή σας. Η κατάφαση δίνει την αίσθηση συμπόνιας και ότι αντιλαμβάνεστε αυτά που σας λέει εκείνος, καθώς και ότι συμμερίζεστε τους προβληματισμούς του, αλλά και επιθυμείτε να δείτε το λάθος και να λύσετε την όποια παρεξήγηση.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τύχει να εμπλακείτε σε κάποιον καβγά και θα θέλετε τη λήξη του, θυμηθείτε τις συμβουλές του Dr. Taibbi και κατευνάστε τα πνεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 341 / position2: 1111
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb