ENTERTAINMENT

Οι 5 πιο πλούσιοι σκηνοθέτες του Hollywood

Η βιομηχανία του σινεμά ήταν πολύ γενναιόδωρη μαζί τους

Οι 5 πιο πλούσιοι σκηνοθέτες του Hollywood

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σκηνοθέτες δεν είναι κατά κανόνα πλούσιοι. Μπορεί αρκετοί να είναι επιτυχημένοι στην δουλειά τους και να έχουν τον θαυμασμό του κόσμου, αλλά τα χρήματα είναι κάτι άλλο. Οι 5 παρακάτω κύριοι έχουν όμως κερδίσει πολλά. Με την αξία τους βέβαια. Και έχουν φτάσει να είναι οι πιο πλούσιοι σκηνοθέτες στην Μέκκα του σινεμά. Το Hollywood.

5. Michael Bay

Με εμπορικές επιτυχίες όπως το «The Rock», το «Armageddon» και το franchise των Transformers, o Michael bay είναι λογικό να βρίσκεται στην πεντάδα. Οι ταινίες του ξεχωρίζουν για την λεπτομέρεια στο μοντάζ και τα εφέ και ανήκουν περισσότερο στα είδη της δράσης και της επιστημονικής φαντασίας. Λέγεται πως η περιουσία του φτάνει τα 410 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Peter Jackson

Ο σκηνοθέτης που γύρισε τις τριλογίες του «Lord of the Rings» και του «Hobbit», δεν θα μπορούσε να μην είναι στην λίστα. Είναι ένας άνθρωπος με αδυναμία στην φαντασία αλλά και στο χιούμορ. Η περιουσία του φτάνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

3. James Cameron

Είναι ο σκηνοθέτης με τις δυο πιο εμπορικές ταινίες στην ιστορία του σινεμά. Το «Titanic» και το «Avatar». Πως θα μπορούσε να λείπει; Και δεν είναι μόνο αυτές οι εμπορικές του επιτυχίες. Ένας πολύ δημιουργικός σκηνοθέτης που λατρεύει την δουλειά του και το είδος που υπηρετεί. Η περιουσία του ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

2. Steven Spielberg

«Jaws», «Indiana Jones», «Ε.Τ», «Jurassic Park» και «Schindler’s List» και πολλές άλλες ταινίες. Ο Steven Speilberg έχει υπηρετήσει όλα τα είδη ταινιών και μάλιστα πολύ επιτυχημένα. Κια μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο όμορφες ταινίες στην ιστορία του Hollywood. Η περιουσία του φτάνει τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

1. George Lucas

Σαν σκηνοθέτης δεν έχει να επιδείξει κάτι περισσότερο από τα πρώτα έξι επεισόδια του «Star Wars» και το «American Graffiti». Αλλά αυτά φτάνουν. Φυσικά, ο Lucas είναι και ένας εξαιρετικός παραγωγός και επιχειρηματίας. Αλλά και μόνο το «Star Wars» να είχε στο παλμαρέ του θα έμπαινε στην πεντάδα. Τώρα βέβαια φιγουράρει στην πρώτη θέση, με περιουσία 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 338 / position2: 832
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb