Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έρχεται από την Ολλανδία, οι έγκυες γυναίκες που, στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, καταναλώνουν αρκετές ποσότητες βιταμίνης Β12, έχουν αργότερα, 3 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν μωρά που είναι πιο ήσυχα.
Η συγκεκριμένη βιταμίνη εμπεριέχει αρκετά ζωικά προϊόντα, ενώ αν δεν τρώτε κρέας ή γαλακτοκομικά, μπορείτε να την λαμβάνετε ως συμπλήρωμα. Οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, μέτρησαν τα επίπεδα Β12 στο αίμα 4 χιλιάδων γυναικών, στην 12η εβδομάδα της κύησης.
Τρείς μήνες αφότου είχαν γεννήσει, ζήτησαν από τις γυναίκες να τους περιγράψουν πόσο ήσυχα ήταν τα μωρά τους. Οι απαντήσεις έδειξαν πως όσο πιο αυξημένα ήταν τα επίπεδα της B12 σε μερικές γυναίκες, τόσο πιο ήσυχα μωρά είχαν. Η μελέτη αυτή, προστίθεται στα συμπεράσματα και άλλων παρόμοιων ερευνών, που αναφέρουν πως η Β12 παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και του νευρικού συστήματος του εμβρύου.