Κάθε μέρα, οι άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο πώς να ψήσουν σωστά τις πατάτες. Κι όμως! Ο καθένας το κάνει διαφορετικά, με τα δικά του μικρά μυστικά.
Εδώ είναι τα κορυφαία λάθη που κάνουμε όλοι όταν θέλουμε να ψήσουμε τις πατάτες μας όπως τις συγκέντρωσε food blog.
Δεν τις καθαρίζετε επαρκώς όταν τις ψήνετε με τη φλούδα. Πλύντε τις, τρίψτε τις, να είναι καθαρές! Δεν θέλετε να φάτε χώμα!
Δεν στεγνώνετε τις πατάτες. Στεγνή πατάτα σημαίνει τραγανή ψημένη πατάτα και είναι σημαντικό να της αφαιρέσετε την υγρασία, περνώντας τις πλυμμένες πατάτες από μια πετσετούλα.
Δεν τις περνάτε όλες από λάδι. Το ελαιόλαδο βοηθάει την πατάτα να γίνει κρατσανιστή! Δώστε της να καταλάβει!
Δεν βάζετε καρυκεύματα. Τα καρυκεύματα είναι must στις ψητές πατάτες!
Δεν κάνετε τρυπούλες με το πηρούνι στις πατάτες σας. Όταν τις βάζετε ολόκληρες για ψήσιμο χρειάζονται μια μικρή βοήθεια για να ψηθούν καλά (αυτό αφορά ιδιαιτέρως τις baby)