ΥΓΕΙΑ

Το διάλειμμα από τη δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε

Μοιάζει παράξενο αλλά φαίνεται να λειτουργεί
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 14, 2018
Το διάλειμμα από τη δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να σταματά κάποιος τη δίαιτα ανά δύο εβδομάδες, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Ο λόγος θα μπορούσε να σχετίζεται με την «κατάσταση πείνας» του οργανισμού σας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας οι άνθρωποι που έκαναν δίαιτα για δύο εβδομάδες και μετά δεν περιόριζαν τις θερμίδες τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες έχασαν περισσότερο βάρος και λίπος συγκριτικά με ανθρώπους που έκαναν δίαιτα ασταμάτητα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, 51 παχύσαρκοι άντρες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα περιόρισε κατά 1/3 την πρόσληψη θερμίδων για 16 εβδομάδες. Η δεύτερη ομάδα περιόρισε κατά 1/3 την πρόσληψη θερμίδων για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια έκανε ένα «διάλειμμα» και κατανάλωσε θερμίδες στο επίπεδο συντήρησης. Η δεύτερη ομάδα συνέχισε στο ίδιο «μοτίβο» στη διάρκεια των 16 εβδομάδων της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος της έρευνας, οι άντρες της ομάδας με τα «διαλείμματα» είχε χάσει 50% περισσότερο βάρος σε σχέση με τους άντρες της άλλης ομάδας. Επιπλέον, είχαν αποβάλει περισσότερο λίπος από τους άντρες της άλλης ομάδας.

Έξι μήνες μετά, οι ερευνητές συνάντησαν τους άντρες ώστε να δουν πώς τα είχαν πάει με τη διατήρηση του βάρους τους. Και οι δύο ομάδες είχαν πάρει λίγο βάρος, αλλά οι άντρες που έκαναν «διαλείμματα» κατά τη δίαιτά τους ήταν και πάλι περίπου 9 κιλά πιο αδύνατοι από τους υπόλοιπους.

Γενικά, η δίαιτα απαιτεί να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. Με ανεπάρκεια θερμίδων, το σώμα σας πρέπει να βρει καύσιμα -το αποθηκευμένο λίπος- για να σας κρατήσει ενεργή. Ως αποτέλεσμα, χάνετε κιλά. Ωστόσο, υπάρχει μια διαδικασία που μπορεί να υπονομεύσει το αδυνάτισμά σας.

Όταν περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων, η όρεξή σας για φαγητό αυξάνεται. Επιπλέον, καίτε λιγότερες θερμίδες όταν ξεκουράζεστε, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεστε λιγότερο φαγητό.

Αυτή η «κατάσταση πείνας» καταλήγει σε περιορισμό της απώλειας βάρους ή ακόμα και σε αύξηση βάρους στην περίπτωση κάποιων ανθρώπων.

Τα διαλείμματα από τη δίαιτα μπορούν να σας δώσουν την ελπίδα ότι ακόμη κι αν ενδώσετε σε κάποιες λιχουδιές, μπορείτε να επανέλθετε και να συνεχίσετε τη δίαιτά σας και στην πραγματικότητα πιθανότατα να χάσετε περισσότερο βάρος, αφού θα αποφύγετε την επίφοβη πτώση του μεταβολισμού σας.

Επομένως έτσι θα κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο και θα αποφύγετε τη στασιμότητα στο αδυνάτισμά σας!

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 213 / position2: 911
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb