ΕΞΟΔΟΣ

Οι ντόπιοι το λένε Falirofornia...

Η παραλία του Παλιού Φαλήρου θυμίζει μέρη εξωτικά

Οι ντόπιοι το λένε Falirofornia...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περπατώντας στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, αισθάνεσαι πως έχεις έρθει σε μια ξένη χώρα, όπου ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων, νοιώθεις πιο ελευθέρα και πιο γαλήνια. Τα παιδιά παίζουν με τα κουβαδάκια στην παραλία, η οποία κρύβεται πίσω από πανύψηλους φοίνικες που έχουν κάτι από Monte Carlo ή Sunset Boulevard. Ίσως με την διάσημη οδό του Λος Άντζελες να υπάρχει και μεγαλύτερη ομοιότητα, αφού οι ντόπιοι λένε το Παλαιό Φάληρο μεταξύ σοβαρού και αστείου, Falirofornia.

Οι μεγαλύτεροι παίζουν σκάκι προσεκτικά και όλη η παραλία έχει γεμίσει από φωνές. Οι άνθρωποι κάνουν μια βουτιά ή έχουν βγει για βόλτα και ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων δεν δίνουν σημασία στην πλημμυρισμένη από τα αυτοκίνητα Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Το τραμ περνάει διακριτικά, αργά και σταθερά, αφήνοντάς σε να δεις όλη την μαγεία της αφετηρίας της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας». Ξαφνικά, αγναντέυοντας από το ευρύχωρο πεζοδρόμιο, βλέπεις μπροστά πωλητές με καλαμπόκια,  με κάστανα, ακόμα και με παγωτά. Σου τρέχουν τα σάλια αλλά αντιστέκεσαι, μέχρι που φτάνεις στην εντυπωσιακή Μαρίνα του Φλοίσβου, που είναι γεμάτη από μεγάλα και πολυτελή κότερα. 

Το Παλαιό Φάληρο, ή αλλιώς Falirofornia, έχει κάτι που παραπέμπει σε εξωτικό μέρος. Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος σταματά, όσο περπατάς στο όμορφο παραλιακό promenade. Και ο αέρας του σου γεμίζει τις μπαταρίες, μέχρι την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείς...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 1178 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb