ENTERTAINMENT

5 θετικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν βλέπουμε ταινίες τρόμου

Δείτε... άφοβα

5 θετικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν βλέπουμε ταινίες τρόμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να μην είστε φαν των ταινιών τρόμου, ειδικά αν τις βλέπετε νύχτα. Φοβάστε πως ο ύπνος που θα ακολουθήσει θα έχει εφιάλτες και γενικότερα δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που θα είχατε αν βλέπατε μια κωμωδία ή μια ρομαντική ταινία.

Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα κατά την παρακολούθηση μια ταινίας τρόμου. Και 5 από αυτά κάνουν καλό στο σώμα μας.

Καίτε θερμίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την έρευνα, που είχε χρηματοδοτηθεί από το πρώην συνδρομητικό Lovefilm, το Πανεπιστήμιο του Westminster είχε ζητήσει από 10 άτομα να δουν 10 διαφορετικές ταινίες τρόμου. Όλοι έκαψαν θερμίδες! Τις περισσότερες έκαψε εκείνος που είδε την ταινία «The Shining» με τον Jack Nicholson, με 184 θερμίδες. Περισσότερες δηλαδή από εκείνες που καίει ένας ενήλικας μετά από περπάτημα 40 λεπτών!

Κάνει καλό στο ανοσοποιητικό

Μια άλλη έρευνα, που έγινε το 2003 το Coventry University, η αδρεναλίνη που παράγεται στο σώμα όταν βλέπουμε ταινίες τρόμου, βοηθά στην αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα, τα οποία είναι η κύρια άμυνα του οργανισμού σε ασθένειες και μολύνσεις.

Φτιάχνουν την διάθεση

Το μακροχρόνιο στρες, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό, όπως κατάθλιψη και καρδιακά νοσήματα. Όμως τα σύντομα στρες μπορεί να έχουν καλή επίπτωση στον οργανισμό. Και οι ταινίες τρόμου μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Μια τρομάρα, προκαλεί σύντομο στρες, κάτι που μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση. «Ένα σύντομο ερέθισμα, βελτιώνει την διάθεση αρκετά», λέει η κοινωνιολόγος Margee Kerr.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Σύμφωνα με το University College London, η καρδιά χτυπάει διαφορετικά όταν βλέπεις μια ταινία τρόμου, κι αυτό γιατί έχεις φόβο ή αγωνία, αν και ίσως να μην το παραδέχεσαι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι αλλάζει η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός παλμός και γενικά η καρδιά μπαίνει σε μια διαφορετική λειτουργία, με την οποία μάλλον προπονείται για σοβαρότερες καταστάσεις.

Ηρεμεί το σώμα

Με την έκκριση της αδρεναλίνης, το σώμα είναι σε εγρήγορση όσο παρακολουθεί την ταινία. Πόσες φορές έχετε γυρίσει απότομα στο σκοτάδι στο σπίτι σας, νομίζοντας ότι κάποιος είναι εκεί ή κάτι παράξενο συνέβη; Ωστόσο, μετά το τέλος της ταινίας, η αδρεναλίνη έχει χρησιμοποιήσει κάποια από τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού, με αποτέλεσμα το σώμα να χαλαρώσεις και να ηρεμήσει. Το μυαλό είναι άλλη υπόθεση.

Πάντως, τα θετικά που συμβαίνουν στο σώμα έχουν παρατηρηθεί στους ενήλικες. Αντίθετα τα παιδιά που είχαν μια τέτοια εμπειρία στην παιδική του ηλικία, έχουν σε μεγάλο ποσοστό υπολειμματικό στρες. Πολλοί ενήλικοι ας πούμε, φοβούνται ακόμα τους κλόουν...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
11 / position1: 263 / position2: 447
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb