ΤΑΞΙΔΙΑ

Διαδρομές για road trip στην Ελλάδα

Βάλε μπρος και μην κοιτάς πίσω σου...

Διαδρομές για road trip στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψάχνεις κάτι διαφορετικό για αυτό το καλοκαίρι. Αν έχεις καλή παρέα, που δεν χάνει ποτέ το κέφι της και την ψυχραιμία της, θα σου προτείνουμε διαδρομές για να ταξιδέψεις με το αμάξι σου.

Το σημαντικότερο σε ένα road trip είναι η καλή προετοιμασία, δηλαδή καλή συντήρηση αυτοκινήτου, και εφοδιασμός με τα αναγκαία, αλλά και η επιλογή των φίλων που θα είναι μαζί στο ταξίδι.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε διαδρομές - θησαυρούς που κρύβει η Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καβάλα - Ξάνθη - Ροδόπη - Έβρος

Η διαδρομή προσφέρεται για χορταστικές συγκινήσεις, αφού προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών για το τι θα κάνεις. Ξεκινάς από τη Καβάλα, όπου έχει φανταστικές θάλασσες, και τρομερή νυχτερινή ζωή. Μη ξεχάσεις να απολαύσεις και το ψαράκι σου στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού.

Η Ξάνθη είναι γνωστή για τη φύση της, και τα μοναδικά χρώματα που έχει. Πρέπει όπωσδήποτε να επισκεφτείς τα Πομακοχώρια και να γευτείς τα φοβερά γλυκά που έχει ο νομός.

Τη Ροδόπη αν και δεν την έχουν στις προτιμήσεις για διακοπές, προσφέρει τέλεια διασκέδαση, καθώς διαθέτει πολλά νυχτερινά μαγαζιά.

Και τώρα ο Έβρος. Ο Έβρος αν και ξεχασμένος από την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι από τους ωραιότερους προορισμούς για τους φυσιολάτρεις. Το Δέλτα του Έβρου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους βιοτόπους της Ευρώπης, ενώ η Αλεξανδρούπολη προσφέρεται και για θαλάσσιες δραστηρίοτητες και καλό φαί.

Και τώρα πάμε στη Νότια Ελλάδα. 

Ο γύρος της Πελοπονήσσου θα σου αφήσει αναμνήσεις για μια ζωή. 

Στο νομό αυτό  πρέπει να κάνετε μια στάση στο Λουτράκι. Θα επισκεφτείτε τα ιαματικά λουτρά, θα πιείτε καφέ σε μια από τις παραθαλάσσιες καφετέριες. Οπωσδήποτε θα σταματήσετε να δείτε τη Διώρυγα της Κορίνθου και το εντυπωσιακό κάστρο της Ακροκορίνθου. Στο δρόμο προς Πάτρα μπορείτε να περάσετε από τις παραθαλάσσιες περιοχές του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου.

Επισκεφθείτε την Πάτρα, που είναι μια πόλη με έντονη ενέργεια, και πολύ κόσμο στα καφέ και τα μπαρ. Δοκιμάστε τοπικούς μεζέδες και πιείτε τσίπουρο από τα γύρω χωριά.

Στο νομό Ηλείας συναντάμε την Αμαλιάδα. Φάτε τα διάσημα καρπούζια της. Επισκεφθείτε τη Ζαχάρω με την φοβερή της παραλία. Μια καταπράσινη διαδρομή σας οδηγεί στο φαράγγι της Νέδας και στην αρχαία Ολυμπία.

Και τώρα ακολουθεί ο παράδεισος. Η Πύλος, η Μεθώνη, η Κορώνη θα σας μαγέψουν με τα κάστρα τους και τις όμορφες παραλίες τους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε να περάσετε και από την πρωτεύουσα του νομού την Καλαμάτα και να απολαύσετε τα τοπικά προϊόντα που είναι παγκοσμίως γνωστά. Από τα ομορφότερα χωριά του νομού ξεχωρίζουν η Στούπα και το Καρδαμύλη. Οπωσδήποτε γλυκό του κουταλιού, και πορτοκαλόπιτα.

Εγώ θα έκλεινα το ταξίδι στη Μάνη. Θα ανέβαινα να απολαύσω τη θέα και να πιω ένα παγωμένο ποτήρι κρασί. Ότι και να επιλέξετε να περάσετε τέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 190 / position2: 459
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb