ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σαλάτες σε βάζα: Πώς βάζουμε τα υλικά για να διατηρηθούν σωστά

Μάθε τον σωστό τρόπο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σαλάτες σε βάζα: Πώς βάζουμε τα υλικά για να διατηρηθούν σωστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει τρόπος να φας τη σαλάτα σου στο γραφείο χωρίς να αναστατώσεις την κουζίνα! Μπορείς να φτιάξεις τη σαλάτα σου από πριν στο σπίτι με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μαραθούν τα λαχανικά σου ακόμη κι αν βάλεις σως!

Dressing

Το dressing μπαίνει πάντα τέρμα κάτω στο βάζο έτσι ώστε να μην ακουμπήσει τα υπόλοιπα υλικά και μαλακώσουν ή μαραθούν. Πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαχανικά - όχι σαλατικά

Τώρα βάζεις ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδι,καρότα και ό,τι άλλο θες το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και βρίσκονται στη μέση βοηθώντας τα από πάνω να μην υποστούν οξείδωση ή να μαραθούν. Βάλε τα λαχανικά που θες να διατηρήσεις πιο φρέσκα και τραγανά στο αμέσως επόμενο επίπεδο.

Πιο τρυφερά λαχανικά

Τώρα βάζεις μανιτάρια, κολοκυθάκια, φασόλια, φακές που είναι λίγο πιο μαλακά σε σχέση με τα προηγούμενα λαχανικά. 

Πρωτεΐνες

Δηλαδή κοτόπουλο, τυρί, γαλοπούλα, αυγά και τα λοιπά.

Υδατάνθρακες

Παξιμάδια, πατάτα, κρουτόν, κριτσίνια.

Ξηροί καρποί

Πάνω πάνω, και για να έχεις και τις πρώτες νόστιμες πηρουνιές βάζεις τα... μικροσκοπικά τρόφιμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 263 / position2: 436
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb