Οι πίτες είναι μια τροφή που πολύς κόσμος λατρεύει και αποτελούν ένα πολύ νόστιμο και εύκολο snack για να έχει κάποιος μαζί του, παντού και πάντα. Με όποια υλικά και αν επιλέξει κανείς την πίτα του, το σίγουρο είναι ότι η γεύση της δε θα απογοητεύσει κανέναν.
Πως θα σας φαινόταν όμως να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παρασκευάσετε την πιο νόστιμη και ελαφριά τυρόπιτα που φάγατε ποτέ σας, μέσα σε μόλις 10 λεπτά;
Δείτε τη συνταγή που θα σας δώσει το πιο νόστιμο, εύκολο και γρήγορο sanck για την παραλία και όχι μόνο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (10-12 φύλλα)
- 400 γρ. φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 3 αυγά
- Πιπέρι
- 150 ml. ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Λίγο μαύρο σουσάμι
Τρόπος παρασκευής:
Ξεκινάτε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 190 βαθμούς, ένα σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και προσθέτετε τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι.
Αφού ανακατέψετε καλά τα υλικά και ομογενοποιηθούν, αφήνετε το μίγμα στην άκρη και με το ελαιόλαδο, επαλείφετε το ταψάκι σας (στρόγγυλο ή ορθογώνιο), ενώ στρώνετε ένα ένα τα φύλλα και αλείφετε το καθένα με λάδι.
Μόλις στρώσετε 5 φύλλα, ρίχνετε τη γέμιση και από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα 5 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι, όπως και πριν.
Τελειώντας την παραπάνω διαδικασία, διπλώνετε τις άκρες των φύλλων γύρω γύρω, ενώ τη χαράσσετε σε όσα κομμάτια θέλετε και την αλείφετε με λάδι. Φυσικά, πασπαλίζετε με το σουσάμι και την αφήνετε να ψηθεί για 40-45 λεπτά.
Τη βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμη και περιμένετε να κρυώσει λίγο. Μετά είναι όλη δική σας!
Καλή όρεξη!