ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξε τις πιο εντυπωσιακές πατάτες φούρνου, πανεύκολα!

Ήρθε η ώρα να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου

Φτιάξε τις πιο εντυπωσιακές πατάτες φούρνου, πανεύκολα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πατάτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και βασικά συνοδευτικά των γευμάτων, μιας και είναι νόστιμη, αρέσει στους περισσότερους, ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά και φυσικά είναι οικονομική και εύκολη στο μαγείρεμα.

Πέραν όμως από τις κλασσικές και αγαπημένες συνταγές για το μαγείρεμα της πατάτας, μπορείτε να μάθετε πως θα φτιάξετε τις πιο εντυπωσιακές οπτικά και φυσικά πεντανόστιμες πατάτες φούρνου και να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:

  • 8 μεσαίες πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • ½ - 1 φλ. παρμεζάνα (ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και έπειτα, πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα και χωρίς να τις καθαρίσετε, παίρνετε μια και τη βάζετε σε μια ξύλινη κουτάλα ώστε να διευκολυνθείτε στην κοπή της.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάτε να τις κόβετε οριζοντίως, όχι όμως μέχρι κάτω, αφού αυτό που πρέπει να πετύχετε, είναι η βάση τους να μείνει ακέραιη. 

Στη συνέχεια, λιώνετε 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτετε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφού τα ανακατέψετε καλά, τα αφήνετε στην άκρη. 

Σε ταψάκι που έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, βάζετε τις πατάτες και με ένα βουρτσάκι τις αλείφετε με το μίγμα βουτύρου που φτιάξετε πριν. Προσπαθήστε να ανοίξετε όσο περισσότερο μπορείτε τις σχισμές τους, για να απλωθεί καλά το βούτυρο.

Ψήνετε για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Παράλληλα, λιώνετε και την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου, το οποίο θα αλείψετε στις πατάτες μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, ενώ θα τις πασπαλίσετε με την παρμεζάνα.

Και το όμορφο πιάτο σας, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 245 / position2: 543
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb