ΚΑΡΙΕΡΑ

3 επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τους περίεργους τρόπους με τους οποίους προσλαμβάνουν άτομα

Άσε το LinkedIn, το παιχνίδι παίζεται αλλού

3 επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τους περίεργους τρόπους με τους οποίους προσλαμβάνουν άτομα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να υπάρχει η κλασική οδός του βιογραφικού - συνέντευξης - πρόσληψης αλλά πλέον οι καιροί άλλαξαν! Δείτε πώς προσέλαβαν κόσμο τρεις διευθυντές εταιρειών στην Αμερική και έχετε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας όπως τα διηγήθηκαν στο Inc Magazine. Κάθε κίνηση μετράει, κάθε διάθεση για δουλειά, και κάθε συμπεριφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

O Jan Bednar ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ShipMonk, Deerfield Beach, Florida διηγείται μια ενδιαφέρουσα ιστορία:

"Μια νύχτα, πήγαμε σε ένα εστιατόριο για δείπνο, και ο σερβιτόρος μας ήταν ένας τύπος που ξέραμε από το γυμνάσιο. Πάνω στην κουβέντα, του είπαμε τι κάνουμε και προσφέρθηκε να βοηθήσει! Μας είπε μάλιστα πως η ομάδα που είχε στο εστιατόριο ήταν πολύ δεμένη - τότε σκεφτήκαμε πως η πρόσληψη μιας ήδη δυνατής ομάδας ακουγόταν εξαιρετική ιδέα και έτσι εκείνη τη μέρα προσλάβαμε τέσσερις ανθρώπους από το εστιατόριο με μερική απασχόληση, και έπειτα με full time".

Συμπέρασμα: Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η επόμενη σου επαγγελματική ευκαιρία!

O David Shanley αντιπρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων, Jama Software, στο Portland, Oregon περιέγραψε πώς ανακάλυψε τον ιδανικό για αυτόν τρόπο για να ανακαλύπτει νέα ταλέντα χωρίς να παίρνει συνεντεύξεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Στην πρώτη μου εταιρία, CrowdCompass, oργάνωσα ένα σεμινάριο για τη δημιουργία εφαρμογών για το iPhone, και το δημοσίευσα σε πανεπιστημιακές σχολές, στο Craigslist και αλλού. Το σεμινάριο διαρκούσε ένα Σαββατοκύριακο και κόστιζε 400 δολάρια. Εκείνο το Σκ ήρθαν κάποιοι, αλλά το σημαντικό ήταν ότι οι συμμετέχοντες δεν είχαν ιδέα ότι αναζητούσαμε κόσμο για την εταιρεία. Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο τους παρακολουθούσαμε και να αξιολογούσαμε την επιθυμία τους για γνώση και δουλειά". 

Συμπέρασμα: Αν σε ενδιαφέρει μια δουλειά, προσπάθησε να είσαι πάντα ενήμερος, να εξελίσσεσαι, και να μαθαίνεις διαρκώς νέα πράγματα. Σεμινάρια, μεταπτυχιακά, εκεί θα βρεις κόσμο που μπορεί να είναι αύριο ο νέος συνεργάτης σου.

Η Alli Webb, από την εταιρεία Drybar, στο Irvine, Καλιφόρνια αποφάσισε δε, να χρησιμοποιήσει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης κόσμου.

"Συχνά συναντάμε καταπληκτικά διαμάντια στην καθημερινότητά μας και θέλαμε έναν τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων με λεπτό τρόπο χωρίς να τους πιέζουμε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης. Έτσι έχουμε καρτούλες που λένε: "Σοβαρά. Η προσωπικότητά σου, η απίστευτη στάση και η ενέργειά σου είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε στο Drybar. Θα θέλαμε να συζυτήσουμε μαζί σου για το ενδεχόμενο να δουλέψεις μαζί μας". Δώσαμε τις κάρτες σε όλους - όπου βρίσκαμε ενδιαφέροντα άτομα, από σερβιτόρους ως υπαλλήλους στο Urban Outfitters".

Συμπέρασμα: Κάθε μέρα μπορεί κάποιος να εκτιμήσει τα ταλέντα σου, να δίνεις πάντα το 100% του εαυτού σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 521 / position2: 1317
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb