KORMARA PROJECT VOL 2 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να τρως ξηρούς καρπούς στη δίαιτα και να μην παχαίνεις

Ιδέες και tips

Πώς να τρως ξηρούς καρπούς στη δίαιτα και να μην παχαίνεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ξηροί καρποί είναι το τέλειο σνακ και αρέσουν σε όλους, έτσι δεν είναι; Eίναι εξαιρετικά υγιεινά, καθώς είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά!

Στην πραγματικότητα, έχουν συνδεθεί με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Ωστόσο, είναι επίσης υψηλοί σε λιπαρά και θερμίδες, προκαλώντας πολλούς ανθρώπους να μην τους τρώνε γιατί φοβούνται πως θα παχύνουν. Όμως υπάρχει τρόπος να φας ξηρούς καρπούς και να μην παχύνεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που οι ξηροί καρποί λοιπόν παρέχουν οφέλη για την υγεία, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που υπερκαταναλώνουμε. Είναι σαν εμμονή! Μπορείς να φας στην καθισιά μια πολύ μεγάλη μερίδα και να μην το καταλάβεις καν.

Αλλά συνήθως δεν μετράμε τα φουντούκια ή τα καρύδια προτού τα φάμε. Απλώς βάζουμε το χέρι μας και τρώμε χωρίς να υπάρχει αύριο! 

Πού όμως βοηθούν οι ξηροί καρποί;

Παρέχουν φυτικές ίνες. Τρώγοντας τρόφιμα με ίνες μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείς χορτασμένος, και έτσι τρως λιγότερο. Συμβάλουν δηλαδή στην καταστολή της όρεξης και στην αυξημένη παραγωγή πεπτιδίων ορμονών YY (PYY) και / ή χολοκυστοκινίνης (CCK), που συμβάλλουν στη ρύθμιση της όρεξης! 

Τα μονοακόρεστα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ωμέγα 3 που περιέχουν οι ξηροί καρποί σε μεγάλο ποσοστό (50-70%) τους καθιστούν ωφέλιμους και προστατευτικούς για την υγεία μας διατηρώντας τη χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα. Οι ξηροί καρποί έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και συμβάλλουν στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.

Μια μερίδα 28γρ. ή μια μικρή χούφτα έχει...

Καρύδια: 183 θερμίδες και 18 γραμμάρια λίπους 
Καρύδια Βραζιλίας: 184 θερμίδες και 19 γραμμάρια λίπους
Αμύγδαλα: 161 θερμίδες και 14 γραμμάρια λίπους
Φιστίκια: 156 θερμίδες και 12 γραμμάρια λίπους
Κάσιους: 155 θερμίδες και 12 γραμμάρια λίπος

Πώς να έχεις στην διατροφή σου ξηρούς καρπούς χωρίς να παχύνεις

Τους αναμειγνύεις με βρώμη

Τους μπερδεύεις στα δημητριακά σου

Τους βάζεις στο γιαούρτι σου

Τους προσθέτεις στη σαλάτα σου

Τους βάζεις στα φρούτα σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
18 / position1: 183 / position2: 541
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb