Ψάχνεις κάτι γλυκό και νόστιμο για να καλύψεις τη λιγούρα σου, όμως δεν θέλεις περιττές θερμίδες και λιπαρά; Τώρα υπάρχει λύση, πολύ εύκολη και μάλιστα πολύ λαχταριστή!
Μάθε πως μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο cake μπανάνας που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα και το οποίο μάλιστα δεν έχει ούτε γραμμάριο ζάχαρης, επομένως μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές και κυρίως, χωρίς να ξεφύγεις από το διατροφικό σου πρόγραμμα.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες ή 1 ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 75 γρ. Canderel με στέβια
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Εκτέλεση:
Ξεκινάς προθερμαίνοντας τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και χτυπάς στο μίξερ το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη βανίλια και την Canderel, για 3-4 λεπτά. Μετά, κόβεις τις δυο μπανάνες σε φέτες και τις βάζεις στο μίξερ, με το υπόλοιπο μίγμα, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί για δυο λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπλ, ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και προσθέτεις αυτό το μίγμα στο μίξερ, μάζί με το αρχικό. Έπειτα τα χτυπάς όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμα.
Αφού αλείψεις ελαφρώς με βούτυρο την φόρμα για το cake, ρίχνεις το μίγμα και κόβεις την τρίτη μπανάνα, είτε κατά μήκος είτε σε ροδέλες και την τοποθετείς επάνω στην επιφάνεια του μίγματος. Αφήνεις τη ζύμη να ψηθεί για 55 λεπτά και την τσεκάρεις βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα, για να δεις αν έχει ψηθεί σωστά. Αν το μαχαίρι σου βγαίνει στεγνό, σημαίνει ότι το cake είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το αφήνεις 5 λεπτά να κρυώσει και είναι έτοιμο για να το απολαύσεις!