Ανήκεις σε αυτούς που λατρεύουν τα λαχανικά και συνεχώς ψάχνεις νέες συνταγές για να δοκιμάσεις; Τότε θα ξετρελαθείς, μαθαίνοντας ότι πλέον μπορείς να φτιάξει τα νοστιμότερα spring rolls λαχανικών στο σπίτι σου, εύκολα, γρήγορα και πολύ υγιεινά, αφού δεν χρειάζεται να τα τηγανίσεις!
Το πως ακριβώς θα γίνουν, θα το διαβάσεις παρακάτω. Ενημερώσου και τρέξε στην κουζίνα!
Υλικά για τα ρολά
- 8 φύλλα για Spring Rolls (Rice Papers Wrappers)
- 1 ώριμο μάνγκο
- 2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε λεπτές λωρίδες)
- 1 καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
- 2 αγγούρια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
- ½ φλ. φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
Υλικά για τη σως
- 1 μάνγκο (ώριμο και κομμένο σε κυβάκια)
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 2-3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. chili sauce (προαιρετικά)
- ¼ φλ. φρέσκο κόλιανδρο
- ¼ κ.γλ. αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Ξεκινάς με τη σως και ρίχνεις στο μίξερ όλα τα υλικά της, τα οποία χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, σε ένα ενιαίο μίγμα και στη συνέχεια, αφού αυτό γίνει το βάζεις στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, παίρνεις ένα ρηχό πιάτο που να χωράει τα φύλλα των spring rolls και το γεμίζεις με νερό, ενώ σε ένα άλλο πιάτο τοποθετείς τα κομμένα λαχανικά σου. Παίρνεις ένα ένα τα φύλλα, πρώτα τα βρέχεις στο πιάτο με το νερό (για 5-10 δευτερόλεπτα το πολύ) και έπειτα τα μεταφέρεις σε μια στεγνή επιφάνεια και τα γεμίζεις οριζόντια από τη μια άκρη, με τα λαχανικά.
Κλείνεις τις άκρες με φορά προς το κέντρο και τα τυλίγεις απαλά, προσέχοντας μη σπάσουν. Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο σκεύος και τα καλύπτεις με αλουμινόχαρτο μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία και αφού είναι όλα έτοιμα, τα σερβίρεις μαζί με της σως από μάνγκο και κόλιανδρο.