TRUE STORIES

Πού βρίσκεται η πόλη που ζουν όλοι σε ένα μόνο κτίριο

Μια έρημη περιοχή και 182 κάτοικοι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πού βρίσκεται η πόλη που ζουν όλοι σε ένα μόνο κτίριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Whittier στην Αλάσκα είναι μια άγονη ερημική περιοχή φτιαγμένη από πάγο και χιόνι.

Έχει τόσο κρύο που μόνο 182 άνθρωποι ζουν εκεί. Το μόνο ξεχωριστό που έχει το Whittlier πέρα ​​από το χιόνι είναι τα πάμπολα εγκαταλελειμμένα κτίρια, κάτι που το κάνει ανατριχιαστικό ως σκέψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέντε χρόνια κατασκευής χρειάστηκαν για να χτιστεί το κτίριο Buckner με την ιδέα να κατασκευαστεί ένα φυλάκιο όπου οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν πιθανώς ύποπτες σοβιετικές δραστηριότητες. Όταν το κτίριο ολοκληρώθηκε ήταν μοναδικό - η πλήρως λειτουργική στρατιωτική εγκατάσταση φιλοξενούσε χώρους όπως γυμναστήριο, νοσοκομείο, βιβλιοθήκη, ραδιοφωνικό σταθμό, πλατφόρμα για μπόουλινγκ και μια πισίνα.  Κατασκευάστηκε μάλιστα έτσι ώστε να αντέχει τις βόμβες, τις επιθέσεις και φυσικά το παγωμένο κλίμα της Αλάσκας.Δυστυχώς, μόνο είκοσι χρόνια μετά την κατασκευή του, ένας σεισμός κατέστρεψε το κτίριο τόσο άσχημα που εγκαταλείφθηκε από το στρατό.

Το 1964 ένας σεισμός μεγέθους 9,2 ρίχτερ δεν άφησε και πολλά σημεία χωρίς ζημιές. Η πόλη πλέον ερήμωσε για τα καλά.

Τώρα οι περισσότεροι ζουν στο Begich Towers, 80% των κατοίκων δηλαδή, και κάποιοι ζουν στα σπιτάκια που υπάρχουν ακόμη άθικτα στην περιοχή. Υπάρχει ένα μίνι μάρκετ, ένα μικρό βίντεο κλαμπ και ένα βενζινάδικο. 

Πηγή Business Insider

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 89 / position2: 381
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb