LOVE MARATHON: TIPS - ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ - ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - QUIZ TRUE STORIES

Όταν ένας Έλληνας αποφάσισε να γιορτάσουν όλοι τον Αγιο Βαλεντίνο για 4 ημέρες

Μετά την σφοδρή χιονοθύελλα του 1978

Όταν ένας Έλληνας αποφάσισε να γιορτάσουν όλοι τον Αγιο Βαλεντίνο για 4 ημέρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φεβρουάριος του 1978 μπήκε πολύ άσχημα για τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η σφοδρή χιονοθύελλα του 1978 κράτησε από τις 5 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου και έβαψε τα πάντα λευκά, κρατώντας τους κατοίκους μέσα στα σπίτια τους.

Η χιονοθύελλα ήταν ακόμα πιο σφοδρή στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά όλα έδειχναν πως εκείνη την χρονιά η γιορτή θα ήταν η χειρότερη που θα είχαν περάσει ποτέ.

Χιλιάδες σπίτια απομονώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 70 εκατοστά, αριθμό ρεκόρ για την περιοχή και συνοδεύτηκε από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους.

Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης εκείνη την εποχή ήταν ο γνωστός Ελληνοαμερικανός Μάικλ Δουκάκης που το 1988 ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο λαμβάνοντας ποσοστό σχεδόν 46%. Μετά την θεομηνία, ο Δουκάκης ανήγγειλε πως οι επόμενες τρείς ημέρες θα είναι αργίες για όλους στην πολιτεία. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Την επόμενη εβδομάδα, την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου, έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Μάικλ Δουκάκης

Η χιονοθύελλα είχε περάσει αλλά η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα ήταν η ίδια. Όμως η καρδία (οκ, το ταμείο) της πολιτείας είχε χτυπηθεί. Γι’ αυτό και πήρε μια πρωτοφανή απόφαση. Το περιοδικό ΤIME γράφει σχετικά:

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν διαφορετική αυτή τη χρονιά στην Μασαχουσέτη. Κι αυτό γιατί διήρκησε 96 ώρες! Η επιμήκυνση της γιορτής έγινε χάρις στον κυβερνήτη Μάικλ Δουκάκης, ο οποίος συνειδητοποίησε ότι οι εpωτευμένοι μνηστήρες ήταν παγιδευμένοι στο χιόνι και δεν είχαν προλάβει να αγοράσουν δώρα. Οι έμποροι μάλιστα έλεγαν πως η ζημιά τους θα αγγίξει τα 10 εκατ. δολάρια. Οπότε ο Δουκάκης είπε πως η γιορτή θα ξεκινήσει από την Τρίτη και θα τελειώσει την Παρασκευή, για «πνευματικούς και οικονομικούς λόγους». Για να μπουν όλοι στο κλίμα, έστελνε μηνύματα στην γυναίκα του, Κίτι, όλη την εβδομάδα.

Τα χρόνια που ο Δουκάκης ήταν κυβερνήτης συνέβη αυτό που σήμερα ονομάζεται «Θαύμα της Μασαχουσέτης», μια εξαιρετικά μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας της πολιτείας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο κύριος λόγος που του έδωσε το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές. Όμως ένα μικρό θαύμα έγινε και την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου του 1978. Και μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Ας παρακαλέσουμε όλοι να χιονίσει για να έχουμε 4 μέρες αργία, γιορτάζοντας για 96 ώρες την γιορτή του προστάτη των εpωτευμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 227 / position2: 1237
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb