The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Η γυναίκα που γεννήθηκε για να «θάβει» σκάνδαλα

Ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Olivia Pope στην σειρά «Scandal»


Δημοσίευση ΦΕΒ 07, 2018

Η γυναίκα που γεννήθηκε για να «θάβει» σκάνδαλα

Τα σκάνδαλα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου. Πολλές φορές η κρίση που δημιουργείται από αυτά μπορεί να καταρρακώσει για λίγο ή και για πάντα την εικόνα ενός προσώπου ή μιας εταιρείας με brand name. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για προβολή. Το σκάνδαλο μπορεί να «θαφτεί» και μέσα από αυτό, να προκύψει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Judy Smith είναι μια γυναίκα που γεννήθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ζωή της ενέπνευσε εν μέρει τον χαρακτήρα της Olivia Pope στην δημοφιλή σειρά «Scandal».

Η δουλειά δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται ψυχραιμία, ατσάλινα νεύρα και αρκετή φαντασία. Γέννημα θρέμμα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, η Judy Smith μεγάλωσε στην περιοχή κοντά στον Λευκό Οίκο. Όταν ήταν μικρή σίγουρα δεν φαντάστηκε πως θα διαβεί το κατώφλι του και μάλιστα, έχοντας μια πάρα πολύ σημαντική θέση μέσα σε αυτόν. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Νομικά και εργάστηκε σε διάφορα πόστα πριν πιάσει δουλειά ως σύμβουλος του εισαγγελέα της Ουάσιγκτον. Από το 1991, βρέθηκε στο πλευρό του προέδρου Bush.

Η φήμη της μεγάλωνε. Δούλευε σκληρά, και αντιμετώπιζε τα πάντα με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Αντιμετώπισε επιτυχημένα ότι κι αν βρήκε μπροστά της, από τον πόλεμο του Κόλπου μέχρι την υποψία σκανδάλου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Όταν η θητεία του Bush τελείωσε, άφησε πίσω της τον Λευκό Οίκο και ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης κρίσεων. Μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που ανέλαβε λίγο καιρό αργότερα, ήταν το σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Monica Lewinski.

Ο χειρισμός του σκανδάλου άφησε την πόρτα του Λευκού Οίκου πάντα ανοιχτή για την ίδια και τους συνεργάτες της. Η φήμη της έφτασε μέχρι την Σαουδική Αραβία, όπου ο βασιλιάς την επέλεξε για δικούς του λόγους. Οι γνώσεις της πάνω στην πολιτική, στους νόμους και στην επικοινωνία, έφτιαξαν έναν τέλειο συνδυασμό για όποιον ήθελε να αποσιωπήσει ένα σκάνδαλο ή να το κρύψει «κάτω από το χαλί».

Η θητεία της στο NBC, όπου είχε καθήκοντα αντιπροέδρου επικοινωνίας και ήταν υπεύθυνη ειδήσεων, την έκανε γνωστή και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Το 2009 γνωρίστηκε με την Shonda Rhymes, δημιουργό της επιτυχημένης σειράς «Grey’s Anatomy». Η συνάντησή τους ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει μισή ώρα, όμως τελικά κράτησε πάνω από δυο. Μια ιδέα για σειρά γεννήθηκε σε εκείνο το meeting και από αυτήν προέκυψε το «Scandal».

Η σειρά δεν ασχολήθηκε ποτέ με πραγματικές υποθέσεις της Smith. Δεν γινόταν άλλωστε. Πελάτες της έχουν υπάρξει πολλοί διάσημοι που αντιμετώπισαν διάφορα σκάνδαλα στην ζωή τους, όπως ο παίκτης του American Football, Michael Vick και ο star του NBA Kobe Bryant. Συμβούλεψε επίσης διάφορες κυβερνήσεις, όπως εκείνες της Αϊτής και της Ζιμπάμπουε και δεκάδες επιχειρήσεις, όπως την AIG και την Wal Mart.

Η Judy Smith γεννήθηκε για να αντιμετωπίζει κρίσεις και να «θάβει» σκάνδαλα. Και όχι μόνο. Ξέρει πως να τα μετατρέπει υπέρ των πελατών της. Είναι πλέον διάσημη συγγραφέας, χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες της ώστε να μπορέσει ο καθένας να διαχειριστεί μια κρίση, είτε μικρή είτε μεγάλη. Ίσως υπάρχει μια έλλειψη ηθικής σε κάποιες περιπτώσεις που ανέλαβε. Όμως απ’ όσο ξέρουμε, στην πολιτική και στις επιχειρήσεις, η ηθική είναι δευτερεύουσα. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η δημόσια εικόνα. Και αυτή δυστυχώς ή ευτυχώς είναι η πραγματικότητα.

Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb